Утилізація ялинок після свят: куди і коли можна приносити у Кропивницькому

Утилізація ялинок після свят: куди і коли можна приносити у Кропивницькому

Ялинки Кропивницький
Кропивницькі комунальники складають на машину ялинки, які залишили містяни біля контейнерних майданчиків. Фото: Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому безкоштовно збиратимуть та утилізовуватимуть ялинки після новорічних свят. Містян просять не викидати дерева в контейнери, а залишати їх поруч.

Про це Суспільному розповіла Галина Богомаз-Кулик – речниця підприємства "Екостайл", яке спеціалізується на вивезенні побутових відходів. З її слів, проєкт з утилізації дерев запустили, аби уникнути появи стихійних ялинкових звалищ.

Для цього компанія створила електронну мапу пунктів збору різних видів відходів, позначивши на ній і місця для ялинок. Наразі такими локаціями є контейнерні майданчики.

"У січні цього року більшість кропивничан залишили ялинки у встановлених місцях у визначені дні. Проте частина дерев все ж потрапила до сміттєвих баків. Тому ми закликаємо містян дотриматися простих правил: очистіть дерева від декорацій, приносьте та залишайте їх поруч з контейнерними майданчиками. Комунальні служби заберуть дерева та відвезуть на утилізацію".

Жителі приватного сектору мають попередньо подрібнити ялинки і сосни та виставити їх у в’язанках 50×50×50 сантиметрів або спакованими у міцні мішки.

Приносити дерева до контейнерних майданчиків треба з 15 по 30 січня. Звідти їх відвезуть на сміттєвий полігон, де перероблять на щепу.

На початок