На Кіровоградщині обрали нового голову обласної ради. Що про нього відомо

На Кіровоградщині обрали нового голову обласної ради. Що про нього відомо

Доповнено
На Кіровоградщині обрали нового голову обласної ради. Що про нього відомо
. Депутат від фракції "Слуга народу" Юрій Дрозд. Фото: Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому обрали нового голову Кіровоградської обласної ради. Ним став Юрій Дрозд від фракції "Слуга народу". Про це повідомляє з сесійної зали журналістка Суспільного Анна Добрань.

Що відомо: колишнього голову обласної ради Сергія Шульгу депутати звільнили з посади під час позачергового шістнадцятого засідання сесії, 25 квітня. Це рішення підтримали 39 депутатів, один – проти і один бюлетень зіпсували. Сергій Шульга сказав, що його звільнили – незаконно. Тому рішення депутатів він збирається оскаржувати у судді.

Кандидатуру Юрія Дрозда підтримали 37 депутатів з 43 зареєстрованих, проти проголосували троє.

Юрія Дрозда обрали депутатом Кіровоградської обласної ради від партії "Слуга Народу" у 2020 році. За інформацією, яка є на офіційній сторінці політичної партії у Facebook, має науковий ступінь кандидата юридичних наук, 27 років працював в органах внутрішніх справ. З 2013 року і дотепер працює генеральним директором групи компаній АПС.

Після кадрових питань депутати ухвалили п’ять рішень. Зокрема, про зміни до бюджету, реорганізацію шкірно-венерологічного і наркологічного диспансерів в Олександрії, а також щодо закупівлі в обласний онкоцентр гамма-терапевтичного апарата.

Чи є 16 сесія облради легітимною і чи дозволяє законодавство збирати нову сесію, не закривши попередню — з таким питанням ми звернулись до апарату обласної ради. Керівник пресслужби Юрій Лета сказав, що керівниця Альвіна Бондаренко, яка може коментувати регламент проведення засідань, у відпустці. Юристка обласної ради Наталія Ткаченко від коментарів відмовилась. Причину не пояснила. Суспільне готує інформаційний запит.

Що відомо

Сергія Шульгу обрали головою Кіровоградської обласної ради восьмого скликання у грудні 2020 року від партії "Слуга народу". Оголосив результати таємного голосування голова лічильної комісії Віталій Рибальченко. Сергія Шульгу підтримали 40 депутатів, Олександра Чорноіваненка – 24.

Читайте також

  • Шість тисяч за 14 місяців. Викладачки кропивницького коледжу шиють білизну для бійців
  • У Смоліному на Кіровоградщині протестують проти звільнення педіатра
  • Загинуло понад півтора мільйона людей. У Кропивницькому вшанували пам'ять жертв геноциду вірмен
Повідомляйте про події з життя вашого міста чи селища у Кіровоградській області за цим посиланням
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері, Телеграм, Інстаграм та Ютуб

На початок