"Ставте цілі та йдіть до них". Кропивничанин пробігши 69 км, присвятив досягнення ЗСУ

"Ставте цілі та йдіть до них". Кропивничанин пробігши 69 км, присвятив досягнення ЗСУ

"Ставте цілі та йдіть до них". Кропивничанин пробігши 69 км, присвятив досягнення ЗСУ
. Facebook Володимира Антоненка

37-річний кропивничанин Володимир Антоненко пробіг 69 кілометрів з Кропивницького в Новоукраїнку Кіровоградської області. Зробив це напередодні Дня Незалежності України, присвятивши забіг українським військовим. Суспільному чоловік розповів про ідею бігти ультрамарафон Будь-який забіг на дистанцію, більшу за традиційні марафонські 42,195 кілометри.та підготовку до нього.

10 вересня в Україні відзначають День фізичної культури і спорту.

Про тренування

Займатися бігом Володимир почав 2018 року: "Була зайва вага. За ці роки зі 118-120 кілограмів "скинув" до 78-80. І, оскільки маю схильність до швидкого набору зайвого, зробив біг звичкою".

Тренується, сказав, мінімум, тричі на тиждень: "Про всі нюанси бігу дізнавався самостійно – читав, дивився в мережі, вивчав досвід інших бігунів. Розробив власну систему тренувань. Зазвичай, тренуюсь по вівторках, четвергах і суботах. Це не лише біг, а й фізичні вправи – підтягування, бруси, гантелі. Коли готуюсь до забігів на результат тощо, тренування – щоденні".

В процесі тренувань за раз пробігав 50 кілометрів, а готуючись до офіційних забігів, бігав щодня, в окремі дні – по декілька разів, розповів бігун. Двотижневі інтенсивні тренування чергував з двома тижнями "легких" тренувань: "Це були тренування різної інтенсивності, різні відстані бігав – чергував інтенсивний біг з легкими пробіжками і загальними "не біговими" вправами. Я дотримуюсь тієї думки, що в основі підготовки має лежати повільний біг – у співвідношенні 80 на 20% до інтенсивного. Загалом, тим, хто хоче схуднути, радять бігати повільно але довго. За тиждень пробігав 100-110 кілометрів".

"Ставте цілі та йдіть до них". Кропивничанин пробігши 69 км, присвятив досягнення ЗСУ
Володимир Антоненко на кропивницькому півмарафоні 2019 року. Фото Олександра Майорова

Двічі пробіг марафонські дистанції

Володимир – постійний учасник кропивницьких та всеукраїнських бігових заходів – напівмарафонів тощо. У 2020-му і 2021-му роках брав участь у Львівському марафоні. Через пандемію коронавірусу вони відбувалися онлайн. Кропивничанин бігав берегом Інгулу, використовуючи мобільний трекер: "Першого разу завдання було просто пробігти усю відстань швидше ніж за чотири години, вдруге вже біг на результат, пробіг за три години 34 хвилини".

В Новоукраїнку – замість Карпат

У 2022 році кропивничанин мав бігти ультрамарафон "Чорна гора" в Карпатах (65 кілометрів – ред.). Його відмінили через повномасштабне вторгнення РФ в Україну, тому вирішив замінити гори дорогою в рідне місто: "Друзі питали, коли вже в Новоукраїнку прибіжу. До Дня Незалежності вирішив спробувати. Ідея виникла у квітні, інтенсивну підготовку почав в перші дні травня, розписавши програму підготовку. Поки готувався, рахував, пробіг близько 1500 кілометрів".

З кропивницького мікрорайону Ковалівка чоловік вибіг близько п’ятої години ранку 20 серпня. Під час забігу в Новоукраїнку, Володимира Антоненка супроводжував 71-річний батько. Він долав 69-кілометрову відстань на велосипеді: "50 кілометрів пробіг в одному темпі, батько давав енергетичні батончики і банани на ходу, пив так само. На 51-му кілометрі, в селі Рівне Новоукраїнського району, була перша зупинка – випив ізотонічний коктейльДля підтримки потрібного рівня вологи в організмі на час фізичних вправ., сфотографувався. Друга зупинка була на 62-му кілометрі".

"Ставте цілі та йдіть до них". Кропивничанин пробігши 69 км, присвятив досягнення ЗСУ
Зупинка у Рівному Новоукраїнського району. Facebook Володимира Антоненка

Близько 12:40 Володимир фінішував. На біг витратив шість годин 51 хвилину, загальний час в дорозі – близько семи з половиною годин: "Наступного дня пробігся, щоб розбити крепатуру. Далі – відновлення".

"Ставте цілі та йдіть до них". Кропивничанин пробігши 69 км, присвятив досягнення ЗСУ
Володимир Антоненко перед стартом (ліворуч), на 62-му кілометрі дистанції (праворуч). По центру – скріншот з трекера. Facebook Володимира Антоненка

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок