Допомога військовим, родинам полонених, підготовка до опалювального сезону: у Хмельницькому відбулася сесія міської ради

Допомога військовим, родинам полонених, підготовка до опалювального сезону: у Хмельницькому відбулася сесія міської ради

Сьогодні, 2 травня, у Хмельницькому відбулася чергова, 39 сесія міської ради. На ній депутати розглянули 53 питання.

Про це Суспільному розповів міський голова Олександр Симчишин.

За його словами, здебільшого — це питання виділення та переоформлення земельних ділянок, проте, депутатський корпус ухвалив і ряд інших важливих рішень.

"Сьогодні ми передали майно з комунальної власності в державну, безпосередньо на сили оборони — 25 мільйонів гривень: це автозапчастини для ремонту автомобільної, військової техніки. Це квадракоптери з тепловізорами, дрони, які ми робимо самі, або купуємо".

За словами Олександра Симчишина, ухвалили рішення й про надання допомоги 25 родинам безвісти зниклих та полонених — по 60 тисяч гривень. Також допомогу власникам домоволодінь, пошкоджених та зруйнованих внаслідок російських атак.

"Ми виділили матеріальну допомогу на майже 800 тисяч гривень 13 домогосподарствам. Це ще ті, які дозбирали документи по Гречанах і ті, які після останньої російської атаки на вулицях Пілотська-Повстанська".

За словами міського голови, на сесії також затвердили програму зайнятості населення до 2026 року, прийняли детальні плани стосовно сміттєперероблення, створення стрілецького тиру для жителів громади та затвердили інвестиційну програму для "Теплокомуненерго".

"Ми вже зараз готуємося до складного опалювального сезону. Це встановлення 15 когенераційної установки, придбання потужних генераторів, модернізація котелень, заміна мереж на економніші".

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube,Instagram, Facebook та Threads.

На початок