На Хмельниччині відкрили центр ментального здоров'я: що це

На Хмельниччині відкрили центр ментального здоров'я: що це

У Кам'янці-Подільському, що на Хмельниччині сьогодні, 1 травня, відкрили центр ментального здоров'я. Там безкоштовно надають психологічну та соціальну допомогу.

Про це Суспільне Хмельницький розповів Кам'янець-Подільський міський голова Михайло Посітко.

За його словами, зокрема, у центрі безкоштовно надаватимуть психосоціальну підтримку вразливим верствам населення, ветеранам та їхнім родинам, внутрішньопереміщеним особам, сім'ям з дітьми та усім мешканцям громади.

"У спеціально виділених і облаштованих просторах громадяни зможуть отримувати психологічну допомогу, консультуватися із фахівцями щодо поточних соціальних питань, проходити навчання з основ самодопомоги та психічного здоров’я, відвідувати арттерапевтичні заняття та всіляко вчитися бути емоційно й ментально стабільними, продуктивними у своїй діяльності та стійкими за будь-яких зовнішніх умов", — сказав Посітко.

Як розповів Михайло Посітко, послуги у Кам'янець-Подільській громаді надає благодійний фонд "Карітас Кам'янець-Подільський УГКЦ" й Департамент соціального захисту населення міськради.

"Міністерство соціальної політики ініціювало Програму життєстійкості, як частину Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?" Першої леді Олени Зеленської. Проєкт фінансується державою", — пояснив очільник громади.

Центр розташований за адресою: вулиця Князів Коріатовичів, будинок 72Г.

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram, Facebook та Threads.

На початок