Суди над колаборантами, зміна графіку руху громадського транспорту. 801 день війни: ситуація в Херсонській області

Суди над колаборантами, зміна графіку руху громадського транспорту. 801 день війни: ситуація в Херсонській області

Оновлено
Херсон, вулиця
Люди йдуть вулицею у Херсоні, квітень 2024 року. Суспільне Херсон

801 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Російська армія продовжує обстрілювати Херсон та Херсонську область з різних видів озброєння. Водночас Сили оборони створили плацдарм на лівому березі Дніпра і продовжують контрбатарейну боротьбу, знищують командні пункти, склади, зброю та техніку військ РФ.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється. Тут читайте новини за 3 травня відеосюжети та дайджести — на YouTube Суспільне Херсон.

Головне на цей час

Гуманітарна допомога: де шукати херсонцям та що можна отримати

Жителі деокупованої Херсонської територіальної громади потребують різних видів гуманітарної допомоги та звертаються до благодійників. При обласній військовій адміністрації створена постійна Рада волонтерів, яка координує діяльність волонтерських рухів у всіх деокупованих громадах.

Херсонська область - повітряна тривога!

Двічі був у полоні російської армії. Історія директора Каховської школи на Херсонщині Віктора Пендальчука

Директор Каховської школи №1 Херсонської області Віктор Пендальчук двічі був у російському полоні. Зараз чоловік живе та працює на Київщині. Від тих подій минуло два роки. Своїми спогадами Віктор Пендальчук поділився із кореспондентами Суспільного.

Херсонка виборола два перших місця на відкритому кубку з бадмінтону у Клайпеді

Херсонка Марія Довгалєва виборола два перших місця на відкритому кубку з бадмінтону у Клайпеді в Литві. Вона отримала найвищі нагороди у дитячій лізі змагань в одиночній та парній категоріях, повідомив у Telegram очільник МВА Роман Мрочко.

Двом чоловікам, які працювали в окупаційній службі безпеки Херсонської області, повідомили про підозру

Двом чоловікам, які працювали в окупаційній службі безпеки Херсонської області, повідомили про підозру. Під час захоплення армією РФ Херсона вони катували людей, змушували їх співпрацювати з окупантами. Їм загрожує довічне позбавлення волі, йдеться на сайті Офісу Генпрокурора.

Херсонська область - повітряна тривога!

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Позивний “Херсон”: артилерист-десантник служить у 148 окремій артилерійській бригаді ДШВ і мріє звільнити Херсонщину

Артилерист-десантник, який має позивний "Херсон", служить у 148 окремій артилерійській бригаді ДШВ та мріє звільнити південь України.

Про це на сторінці у Facebook повідомила 148-ма окрема артилерійська бригада.

24 лютого 2022 року він зустрів у рідному Херсоні, пригадує чоловік. Говорить, збирався піти на роботу вранці. В окупованому на той час Херсоні військовий пробув майже пів року.

За словами військового, подолав 30 російських блокпостів та заплатив чималу суму, щоб врятуватися разом з родиною з окупації. Дружина і донька чоловіка живуть у його матері. Сам "Херсон", отримавши повістку, вступив до лав Збройних сил України. Говорить, стріляти з гармати навчився за два тижні. Зараз працює з М777.

У свою першу відпустку “Херсон” повів дочку у перший клас.

"Хочу перемоги й додому, повернутися в Херсон. Спочатку візьму участь у звільненні Донеччини, а потім мрію звільнити наш південь", — розповів боєць 148 окремої артилерійської бригади ДШВ Збройних сил України на позивний "Херсон".

Херсонська область - повітряна тривога!

Віськові РФ скинули три КАБи на Берислав

Зранку військові РФ випустили по Бериславу три керовані авіабомби. Зруйновані двоповерхові будинки. Загиблих та поранених немає, повідомив в марафоні "Єдині новини" керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконіков.

"Вони (росіяни — ред.) постійно атакують на цьому напрямку наші конвої, гумвантажі. З самого Берислава до межі з Дніпропетровською областю, там постійні атаки. Зараз там ця траса закрита до Нововоронцовки. Там постійні атаки на цій трасі. Були дні навіть, коли по три машини атакували дронами. І дуже небезпечно по ній рухатись", — сказав Толоконніков.

Минулої доби на Херсонщині рятувальники загасили дві пожежі

Минулої доби на Херсонщині рятувальники загасили дві пожежі. Одна з них зайнялась в Іванівці — горів дах будинку, друга — у Херсоні — у в одному з мікрорайонів міста на приватному подвір'ї загорілася господарча споруда. Обидві пожежі швидко загасили. Причини займань встановлюють, повідомили в ДСНС.

Військові РФ дронами атакували вантажівку у Бериславі

Вранці військові РФ з дрона скинули вибухівку на вантажівку у Бериславі. Нею доставили питну воду жителям міста. Авто згоріло. Загиблих та поранених немає, повідомив керівник ОВА Олександр Прокудін.

Синоптики попереджають про посилення вітру на Херсонщині

Синоптики попередили про посилення вітру у Херсоні та області у наступні одну-дві години. Його пориви сягатимуть до 20 метрів за секунду. Така погода протримається до кінця дня, повідомили в обласному гідрометцентрі.

Прикордонники завдали ударів по позиціях РФ на лівобережжі Херсонщини

На лівобережжі Херсонщини упродовж тижня прикордонники знищили п'ять автомобілів російських окупантів, польовий склад майна та позицію зі станцією РЕБ. Також завдали вогневе ураження по опорних пунктах військ РФ, повідомили в Силах оборони півдня.

Армія РФ обстріляла 19 населених пунктів Херсонщини

Внаслідок російських обстрілів на Херсонщині пошкоджені Пункт незламності, стільникова вежа, навчальний заклад та 10 приватних будинків. Армія РФ минулої доби обстріляла 19 населених пунктів області. Загиблих та поранених немає, повідомив керівник ОВА Олександр Прокудін.

На початок