Обстріли Львового та Херсона, перейменування вулиць у громадах. 786 день війни: ситуація в Херсонській області

Обстріли Львового та Херсона, перейменування вулиць у громадах. 786 день війни: ситуація в Херсонській області

Оновлено
Обстріли, Херсонщина, вирва
Наслідки російських обстрілів, Херсонщина, квітень 2024 року. Поліція Херсонської області/Telegram

786 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Російська армія продовжує обстрілювати Херсон та Херсонську область з різних видів озброєння. Водночас Сили оборони створили плацдарм на лівому березі Дніпра і продовжують контрбатарейну боротьбу, знищують командні пункти, склади, зброю та техніку військ РФ.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється. Тут читайте новини за 18 квітня відеосюжети та дайджести — на YouTube Суспільне Херсон.

Головне на цей час

У Херсоні провели в останню путь бійця Володимира Васяновича

У Херсоні попрощалися з українським бійцем Володимиром Васяновичем, який загинув 8 квітня 2024 року поблизу села Георгіївка на Донеччині.

На Херсонщині — відбій тривоги!

У Херсоні та області — повітряна тривога!

На Херсонщині відбій повітряної тривоги.

У Херсоні та області — повітряна тривога!

Судитимуть за колабораціонізм жительку Херсонщини, яка у складі "ДВК" брала участь у псевдореферендумі

Судитимуть жительку Херсонщини, яка у складі незаконної "ДВК" у селі Шляхове брала участь у проведенні псевдореферендуму щодо приєднання окупованої території Херсонщини до складу РФ. Їй загрожує до 10 років ув'язнення, повідомили в Херсонській обласній прокуратурі.

На Херсонщині відбій повітряної тривоги.

У Херсоні та області — повітряна тривога!

На Херсонщині відбій повітряної тривоги.

В колабораціонізмі підозрюють колишню інспекторку Генічеського райуправління ДСНС

Повідомили про підозру в колабораціонізмі колишній співробітниці Генічеського райуправління ДСНС. Вона погодилась піти на "службу" до окупаційного "МНС", а також проводила агітаційні заходи для школярів. Їй загрожує до 10 років ув'язнення, повідомили у Теруправління ДБР у Мелітополі.

У Херсоні та області — повітряна тривога!

Заморозки та гроза: погода на Херсонщині 20 квітня

Синоптики попереджають про небезпечні метеорологічні явища на Херсонщині. За їх прогнозами 20 квітня вночі та вранці ймовірні заморозки на ґрунті, вдень — гроза, повідомили в обласному гідрометцентрі.

У пособництві РФ підозрюють трьох депутатів та адвокатку з Херсонщини

Трьом депутатам місцевих рад різних рівнів та адвокатці з Херсонщини заочно повідомили про підозру у пособництві РФ.

Вони увійшли до складу незаконної "Надзвичайної комісії по вирішенню невідкладних питань" і приймали рішення щодо тримання під вартою людей, які перебували у захопленому окупантами слідчому ізоляторі Херсона.

Їм загрожує до 12 років ув'язнення, повідомили в Херсонській обласній прокуратурі

.

У Херсоні заборонили рух транспортних засобів по шляхопереходу "ХБК-Таврійський"

За рішенням засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС у Херсоні заборонили рух транспортних засобів по шляхопереходу "ХБК-Таврійський". Частини цього об'єкта значно пошкоджені внаслідок російських обстрілів, повідомили в Херсонській ОВА.

Такий вигляд мають житлові квартали Дніпровського району Херсона, після нічного обстрілу військовими РФ

Керівник ОВА Олександр Прокудін показав, який вигляд мають житлові квартали Дніпровського району Херсона, після нічного обстрілу військовими РФ.

Рятувальники ДСНС допомогли пораненому чоловіку і загасили пожежу у Херсоні

Внаслідок нічного обстрілу армією РФ у Херсоні загорівся дах житлового будинку. Рятувальники допомогли пораненому чоловіку. Пожежу вдалося загасити попри повторні обстріли міста, повідомили в ДСНС України.

За колабораціонізм судитимуть жителя Каховського району Херсонщини

За колабораціонізм судитимуть жителя Каховського району Херсонщини. Чоловік очолив незаконне "територіальне управління" в селі Коробки. Йому загрожує до 10 років ув'язнення, повідомили в Херсонській обласній прокуратурі.

Внаслідок нічного обстрілу Херсона армією РФ поранені троє людей

Внаслідок нічного обстрілу Херсона поранені троє людей. Російські військові з артилерії вдарили по Дніпровському районі. За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження, повідомили в Херсонській обласній прокуратурі.

Сьогодні на Херсонщині попрощаються з молодшим сержантом Володимиром Васяновичем

Сьогодні на Херсонщині попрощаються з молодшим сержантом Володимиром Васяновичем. Він загинув на Донеччині, йому було 36 років, повідомили в Херсонській ОВА.

Армія РФ обстріляла 16 населених пунктів Херсонщини: поранені троє людей

Армія РФ минулої доби обстріляла 16 населених пунктів Херсонщини. Пошкоджені медичний заклад, адмінбудівля, теплопровід, газогін, п'ять багатоповерхівок та вісім приватних будинків. Поранені троє людей, повідомив керівник ОВА Олександр Прокудін.

На початок