Дронові атаки Козацького та Одрадокам'янки, обстріли Херсона. 782 день війни: ситуація в Херсонській області

Дронові атаки Козацького та Одрадокам'янки, обстріли Херсона. 782 день війни: ситуація в Херсонській області

Оновлено
Вирва від снаряда РФ, обстріли, Херсонщина
Вирва від російського снаряда, Херсонщина, 14 квітня 2024 року. Поліція Херсонської області/Telegram

782 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Російська армія продовжує обстрілювати Херсон та Херсонську область з різних видів озброєння. Водночас Сили оборони створили плацдарм на лівому березі Дніпра і продовжують контрбатарейну боротьбу, знищують командні пункти, склади, зброю та техніку військ РФ.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється. Тут читайте новини за 14 квітня відеосюжети та дайджести — на YouTube Суспільне Херсон.

Головне на цей час

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Херсонська область - повітряна тривога!

Протягом доби армія РФ обстріляла понад 20 населених пунктів Херсонщини — Генштаб

Упродовж доби на Херсонському напрямку армія РФ з артилерії та мінометів обстріляла понад 20 населених пунктів. Зокрема Львове, Тягинку, Новотягинку, Іванівку та Херсон.

Про це йдеться на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

Піротехніки розмінували понад 170 гектарів земель Херсонщини протягом тижня — ДСНС

Протягом минулого тижня піротехніки розмінували 174 гектарів земель деокупованої частини Херсонщини.

Про це йдеться на сторінці Facebook ГУ ДСНС України у Херсонській області.

За добу Сили оборони півдня знищили 44 одиниці озброєння армії РФ та ліквідували 123 російських військових

За добу Сили оборони півдня ліквідували 123 окупанти, знищили 44 одиниці озброєння та військової техніки російської армії. Серед них — 14 гармат, два міномети, 23 одиниці автобронетехніки, дві станції радіоелектронної боротьби, дві системи фотовідеоспостереження і один комплекс відеоспостереження "Муром-М". Також знищили 4 польові пункти боєпостачання, місця зберігання ПММ та матеріально-технічних засобів армії РФ.

Про це йдеться у Telegram Сил оборони півдня України

На Херсонщині — відбій тривоги!

Обійняли посади в окупаційній "міграційній службі". Судитимуть за колабораціонізм трьох жителів Херсонщини

Судитимуть за колабораціонізм трьох жителів Херсонщини. Дві жінки та чоловік погодились обійняти посади "спеціалістів" в незаконній міграційній службі. Вони видавали адресні довідки, готували документи громадян України для подальшої видачі їм паспортів РФ та координували роботу псевдооргану. Їм загрожує до 15 років ув'язнення, повідомили в Херсонській обласній прокуратурі.

У Херсоні та області — повітряна тривога!

На Херсонщині рятувальники дістали з колодязя двох людей

На Херсонщині в одному із населених пунктів Бериславського району рятувальники дістали з колодязя двох людей. Наразі їх оглядають медики, повідомили в ДСНС.

Синоптики попереджають про сильний вітер на Херсонщині 16 квітня

Синоптики попереджають про сильний вітер на Херсонщині вранці та вдень 16 квітня. Ймовірні пориви до 20 м/с. Температура повітря вночі — до 15°, вдень — до 28°, повідомили в обласному гідрометцентрі.

Внаслідок обстрілу Велетенського травмувалась 60-річна жінка

Сьогодні до лікарні звернулась жителька Велетенського на Херсонщині, яка кілька днів тому потрапила під російський обстріл. У неї вибухова травма та уламкове поранення спини, повідомили в ОВА.

Військові РФ обстріляли Кізомис на Херсонщині: поранена дитина

Вночі військові РФ обстріляли Кізомис на Херсонщині. Поранена 16-річна дівчина, поблизу будинку якої розірвався російський снаряд. У неї діагностували уламкові поранення та вибухову травму, повідомили в ОВА.

Керівницю фейкової "виборчої комісії Херсоснької області" позбавили волі на 10 років — прокуратура

На 10 років суд заочно позбавив волі жительку Донецька, яка співпрацює з російськими окупантами. Вона керувала "Департаментом внутрішньої та зовнішньої політики" в окупаційній адміністрації. Пізніше очолила фейкову "Виборчу комісію Херсонської області".

Також, за вироком суду, у засудженої конфіскують майно і їй заборонено займати будь-які посади в органах державної влади та займатися виборчою діяльністю протягом 15 років, повідомили в прокуратурі.

На Херсонщині — відбій тривоги!

У Херсоні та області — повітряна тривога!

За організацію псевдовиборів на ТОТ судитимуть жителя Херсонщини

За організацію псевдовиборів на ТОТ судитимуть "кандидата в депутати", який балотувався в окупаційну "Херсонську обласну думу". Він публічно закликав жителів області брати участь у "виборах" та "голосувати" за проросійських політиків. підозрюваному інкримінують колабораціонізм. Йому загрожує до 10 років ув'язнення, повідомили в прокуратурі.

У Великоолександрівській громаді на Херсонщині горіло авто

У Великоолександрівській громаді на Херсонщині горіло авто. Про це у службу порятунку повідомив його власник. Пожежу ліквідували рятувальники, які прибули на місце події. Ймовірні причини загоряння встановлюють, повідомили в ДСНС.

Наслідки обстрілів армією РФ території Херсонщини за минулу добу

Поліція зафіксувала наслідки обстрілів армією РФ території Херсонщини за минулу добу. В Одрадокам'янці отримали контузію 73-річна жінка та 43-річний чоловік.

У Козацькому внаслідок скидання боєприпасу з БпЛА тяжко поранений 76-річний чоловік. Пошкодження житлових будинків зафіксували в районі Житлоселища і прибережній зоні Корабельного району Херсона, повідомила у Facebook поліція Херсонської області.

З початку квітня в Херсоні народились 11 дітей

У Херсоні за першу половину квітня народились 11 дітей – шість хлопчиків і п'ять дівчаток, повідомив керівник МВА Роман Мрочко.

В Нововоронцовській громаді приблизно о 9:45 проведуть контрольований підрив знайдених вибухонебезпечних предметів

На території Нововоронцовської громади орієнтовно о 09:45 буде здійснений контрольований підрив знайдених вибухонебезпечних предметів, повідомили в Telegram СВА.

У Херсоні чутно вибухи, повідомляють кореспонденти Суспільного.

Російські війська обстріляли 12 населених пунктів Херсонщини: поранені троє людей

Російські війська минулої доби обстріляли 12 населених пунктів Херсонщини. Пошкоджені об’єкт критичної інфраструктури та газогони, три багатоповерхівки та 15 приватних будинків. Троє людей поранені, повідомив керівник ОВА Олександр Прокудін.

На початок