Головні новини Харкова та області 4 травня: чотири удари за день, влучання по Основ'янському та ще двох районах Харкова

Головні новини Харкова та області 4 травня: чотири удари за день, влучання по Основ'янському та ще двох районах Харкова

харків шахед 4 травня
Атака російських безпілотників по Харкову, 4 травня 2024 року, Харків. Суспільне Харків/Лариса Говина

Останні новини Харкова та Харківської області за 4 травня 2024 року: усе, що відбувається в регіоні сьогодні в онлайн-стрічці від редакції Суспільне Харків.

Черкаські Тишки потрапили під удар КАБами: поранена жінка

О 15:15 окупанти завдали ударів КАБами по селу Черкаські Тишки Харківського району, повідомив очільник ОВА Олег Синєгубов.

"Удар в приватний будинок. Постраждала 74-річна жінка, госпіталізована до медичної установи", — йдеться у повідомленні.

Ще одне влучання у Харкові

Влучання РФ у Харкові підтвердив очільник ОВА Олег Синєгубов. Він зазначив, що профільні служби виїхали на огляд.

Це четвертий російський удар по Харкову за добу

"Металіст 1925" переміг Ворсклу: результат матчу 4 травня

"Металіст 1925" та "Ворскла" 4 травня зіграли на стадіоні "Лівий берег" на Київщині. Матч закінчився з рахунком 3:2 на користь харків'ян, повідомила пресслужба футбольного клубу "Металіст 1925".

Голи у ворота полтавській команді забили Безуглий, Габелок та Юсов.

Після виграшу "Металіст 1925" посідає 14 позицію у турнірній таблиці УПЛ. Наступний матч запланований на 12 травня з одеським "Чорноморцем".

Вечірнє зведення Генштабу ЗСУ 4 травня

  • Протягом дня росіяни завдали авіаційних ударів в районах Харкова, Слобожанського, Веселого, Черкаських Тишок Харківської області;
  • Під артилерійськими та мінометними обстрілами перебували Козача Лопань, Стрілеча, Гатище, Синьківка, Іванівка, Котлярівка;
  • На Куп'янському напрямку українські сили відбили вісім російських штурмів, зокрема в районах Піщаного та Кислівки на Харківщині.

Шестеро людей у Харкові — з вибуховими травмами внаслідок удару. Їхнє підприємство гасять понад три години

Четверо жінок і двоє чоловіків зазнали поранень внаслідок ракетного удару по Харкову, який росіяни завдали близько 16:30 4 травня. Усі поранені — працівники підприємства в Індустріальному районі, внаслідок влучання по якому зайнялася пожежа. Її майже три години гасять рятувальники.

Стовп чорного диму від займання, як повідомляють кореспонденти Суспільне Харків, видно за десяток кілометрів від місця удару. Площу пожежі наразі не визначили.

Про шістьох поранених повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Усі вони — працівники підприємства, по якому поцілила ракета, та мають вибухові травми. Серед поранених:

  • 18-, 21-, 36- та 39-річні жінки;
  • двоє 21-річних чоловіків.

У Центральному парку Харкова підготували ставок до нового сезону: випустили риб та розставили лілеї

"Спустили воду, очистили повністю від бруду, якого нападало за минулий сезон. Після цього прийшли фахівці, перевірили поверхню, пофарбували та стягнули. Зараз ми набираємо воду, щоб виставити рослини. Зазвичай такий процес триває півтора місяця, але цього разу ми впоралися за місяць. У ставку житимуть карасі", — розповів Суспільне Харків речник Центрального парку Андрій Кравченко.

Житель Слобожанського Харківського району загинув унаслідок обстрілу РФ

49-річний цивільний загинув унаслідок російського обстрілу Слобожанського Харківського району, повідомив очільник ОВА Олег Синєгубов. Внаслідок обстрілу горів будинок та господарчі споруди, загиблий перебував на вулиці поруч із будинком.

Вибухи у Харкові

Вдень 4 травня росіяни вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова. За попередніми даними очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова, є поранені.

Внаслідок влучання по Харкову пожежа зайнялася на виробничому підприємстві Індустріального району. Інформація щодо поранених уточнюється, повідомив міський голова Ігор Терехов.

Черкаські Тишки потрапили під удар КАБами: поранена жінка

О 15:15 окупанти завдали ударів КАБами по селу Черкаські Тишки Харківського району, повідомив очільник ОВА Олег Синєгубов.

"Удар в приватний будинок. Постраждала 74-річна жінка, госпіталізована до медичної установи", — йдеться у повідомленні.

Поранених внаслідок авіаудару по Харкову немає

Ніхто з людей не зазнав поранень внаслідок авіаудару по Харкову близько 14:30 4 травня, повідомив Суспільному директор Центру екстреної меддопомоги Віктор Забашта.

РФ обстріляла з артилерії Одноробівку

Близько 14:00 росіяни артилерією обстріляли село Одноробівку, повідомив Суспільне Харків очільник Золочівської громади Віктор Коваленко.

"Внаслідок п‘яти ударів пошкоджень зазнали два двоповерхові багатоквартирні будинки, один приватний будинок та енерго- та газомережі. Фахівці ліквідовують наслідки обстрілу. Без жертв", — повідомив Коваленко.

У Харкові пролунав вибух

Росіяни завдали удару по Харкову, повідомив попередню інформацію міський голова Терехов.

За його інформацією, можливі ще пуски КАБів на місто.

Погода на 5 травня на Харківщині: дані гідрометцентру

  • Мінлива хмарність;
  • Вночі без опадів, вдень без істотних опадів;
  • Вітер південно-західний, 7-12 м/с;
  • Температура повітря в області: вночі 2-7° тепла, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0-2°, вдень 16-21º тепла;
  • Температура повітря у Харкові: вночі 3-5° тепла, вдень 18-20º.

Наслідки атаки безпілотників на Харків: в якому стані поранена дитина

У 13-річної дівчини, яка зазнала поранень внаслідок атаки безпілотників у Харкові 4 травня, — рвані рани рук та стоп, дрібні уламки в правому оці, повідомив начальник Слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов.

"Вибуховою хвилею в її кімнаті вибило шибки і розлетілося скло. Дівчинка спала біля вікна, коли росіяни завдали удар. Матір дівчинки отримала садна на нозі, але змогла супроводжувати дитину до лікарні. Медики вимивають маленькі уламки скла", — написав Болвінов.

Головні новини Харкова та області 4 травня: атака безпілотників на Харків
Як усувають наслідки атаки "Шахедів" на Харків, 4 травня 2024 року. Суспільне Харків/Лариса Говина

Удар "Шахедів" по Харкову: сотня рятувальників локалізувала пожежу на складських приміщеннях

Пожежу, яка зайнялася на складських приміщеннях в Основ'янському районі внаслідок атаки російського безпілотника та поширилася на площу три тисячі квадратних метрів, вдалося локалізувати. Рятувальники продовжують гасити осередки та розбирати завали.

Які населені пункти Харківщини потрапили під удари 3 травня: дані поліції

Росіяни вдарили по Липцях та Веселому КАБами вдень 3 травня, пошкоджені приватні будинки, повідомив очільник поліції Харківщини Володимир Тимошко.

У Великому Бурлуку близько 22:23 та Ківшарівці близько 13:55 був обстріл внаслідок чого пошкоджені житлові будинки та сталося займання лісу.

Петропавлівку вночі 4 травня росіяни атакували касетними боєприпасами.

Сапери працюватимуть у Вербівці

З 10:00 до 12:00 включно відбудуться контрольовані підриви в межах населеного пункту Вербівка Балаклійської громади, повідомили в ОВА.

Під атакою РФ 3 травня були Шипувате та Вовчанськ

Про це йдеться у зведенні очільника ОВА Синєгубова.

Близько 11:40 3 травня на території цивільного підприємства Шипуватого Куп'янського району впав російський безпілотник.

З 08:00 до 12:00 у Вовчанську відбувся артилерійський обстріл двох гаражних кооперативів, території колишнього аеродрому та будинків, що розташовані поруч.

Які населені пункти Харківщини опинилися під артилерійськими та мінометними ударами

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 16 населених пунктів Харківщини, зокрема, Синьківка, Степова Новоселівка, Котлярівка, повідомив очільник ОВА Синєгубов.

Розмінування Харківщини

Упродовж доби на Харківщині зведені групи вибухотехніків провели розмінування 50,21 га території, знищили 463 вибухонебезпечні предмети, повідомив очільник ОВА Олег Синєгубов.

Дев'ять атак відбили українські захисники на Куп'янському напрямку

На Куп’янському напрямку відбили дев'ять атак в районах населених пунктів Петропавлівка, Кислівка Харківської області та Андріївка, Стельмахівка Луганської області, повідомили у ранковому зведенні Генштабу.

Авіаударів зазнали Борова та Куп'янськ.

Пожежники продовжують гасити пожежі, які виникли внаслідок атаки безпілотників на Харків

Внаслідок атаки сталися три пожежі за різними адресами, повідомили у ДСНС Харківщини.

"Найбільша пожежа виникла у складських приміщеннях із загальною площею близько 3 тисяч квадратних метрів. Наразі триває ліквідація наслідків ворожих ударів", — йдеться у повідомленні ДСНС від 07:57.

Загалом протягом доби російські війська спричинили шість пожеж: по одній у Куп'янському та Харківському районах області, ще одну у Холодногірському та 3 в Основ'янському районах міста Харкова.

Графік відключення світла на 4 травня: як у Харкові та області вимикатимуть електроенергію

Оновлені графіки погодинних відключень електроенергії для Харкова та області опублікували в Харківській ОВА. Згідно з графіком, 4 травня світло вимикатимуть щонайменше на три години.

Завантажити графік відключень можна за посиланням.

Погода на 4 травня у Харкові та області: дані гідрометцентру

  • Невелика хмарність;
  • Без опадів;
  • Вітер північно-східний, 5-10 м/с;
  • Температура повітря у Харківській області: вночі 1-6° тепла, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0-3°, вдень 11-16°;
  • Температура повітря у Харкові: вночі 1-3° тепла, на поверхні ґрунту заморозки 0 - 3°, вдень 13-15°.

Кількість поранених внаслідок удару по Харкову збільшилась

Станом на 02:24 відомо про чотирьох поранених внаслідок влучання по Харкову.

По допомогу медиків ще звернулася 52-річна жінка, повідомив очільник ОВА Синєгубов.

Внаслідок ударів по Харкову є поранені

Троє людей поранені, серед них — дитина, повідомив мер Ігор Терехов.

Пораненій дитині — 13 років, зазначив очільник ОВА Синєгубов. За його даними, одна жінка поранена, ще в однієї — гостра реакція на стрес.

Дитину та одну жінку шпиталізували, ще одній пораненій — 89-річній жінці надали допомогу на місці.

Росія атакувала Харків безпілотниками: у місті пролунали вибухи

Щонайменше два вибухи станом на 00:59 пролунали у Харкові.

Удари по місту підтвердив міський голова Ігор Терехов.

Атаки безпілотників на місто триває, повідомили у Повітряних силах: на Харків летить нова група "Шахедів".

На початок