Під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ: настоятелю Святогірської лаври оголосили підозру

Під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ: настоятелю Святогірської лаври оголосили підозру

Настоятелю Святогірської лаври УПЦ (МП) митрополиту Арсенію оголосили підозру у тому, що він розголосив інформацію про розташування блокпостів Сил оборони у Краматорському районі на Донеччині. Це відбулося під час його літургії.

Про це 24 квітня Суспільне Донбас розповіла речниця СБУ у Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа.

"У своїй промові до вірян священник озвучив адреси розташування блокпостів та вказував на них рукою. Згодом цей відеозапис було розміщено на сайті релігійної установи та місцевих телеграм каналах. Досудовим розслідуванням встановлено, що вікарій ще до початку повномасштабного вторгнення неодноразово висловлював прокремлівські наративи. Про це свідчать його чисельні інтерв’ю в яких він називав війну проти України громадянським конфліктом", — уточнила речниця.

Галина Прищепа зазначила, митрополиту оголосили підозру за поширення інформації про переміщення рух та розміщення підрозділів Збройних сил України за можливості їх ідентифікації на місцевості. Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Розслідування у цій справі триває. Зараз вирішують питання про обрання митрополиту запобіжного заходу.

Суспільне зателефонувало отцю Лазару, який відповідав раніше за комунікації зі ЗМІ у Святогірській лаврі, він пославшись на зайнятість, відмовився від спілкування. Інші номери Свято-Успенської Святогірської лаври "поза зоною досяжності".

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок