Які підрозділи та яку кількість сил зосередила РФ для штурму Часового Яру: дані речника ОСУВ "Хортиця"

Які підрозділи та яку кількість сил зосередила РФ для штурму Часового Яру: дані речника ОСУВ "Хортиця"

Військовий ЗСУ
Військовослужбовець 41 ОМБр. 41 ОМБр/Facebook

Проти українських військових на ділянці фронту біля міста Часів Яр воюють наразі підрозділи 217 парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії Повітряно-десантних сил РФ.

Про це в етері "Суспільне. Студія" повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання війська "Хортиця" Назар Волошин.

"На відтинку навпроти Часового Яру проти нас воюють російські десантники з 217 парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії Росії. Це десь 20-25 тисяч військовослужбовців російських намагаються штурмувати Часів Яр і околиці населених пунктів біля нього", — розказав Волошин.

"Армія РФ не полишає спроб захопити місто, не рахуючись з втратами як в живій силі, так і в техніці. Ворожої російської армії в місті немає. Наразі місто наше. Ситуація навколо міста складна, проте ситуація контрольована, наші захисники і отримують підкріплення, і стабілізують смугу".

За словами Волошина, РФ постійно, планово, штурмує українські позиції, проте не закріплюється і відходить.

"Вони проводять штурми без закріплення на позиціях. Тобто вони поштурмували і повернулись назад. Це противник проводить ніби розвідку, вираховує місця, де може бути слабке місце, де вдарити. Але Сили оборони завдають нищівних ударів".

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок