Українські воїни з пораненнями візьмуть участь у щорічному марш-кидку ABF Cateran Yomp

Українські воїни з пораненнями візьмуть участь у щорічному марш-кидку ABF Cateran Yomp

ABF Cateran Yomp. Фото ілюстративне
ABF Cateran Yomp. Фото ілюстративне. Grainger

Українські військові з пораненнями у складі команди Iron Warriors візьмуть участь у щорічному марш-кидку ABF Cateran Yomp, який пройде в Шотландії з 5 по 15 червня.

Про це Суспільне Культура повідомив куратор мистецької складової проєкту Костянтин Дорошенко.

Традиційний марш-кидок ABF Cateran Yomp організовує американська благодійна організація The Allied Forces Foundation.

Українську команду Iron Warriors очолить Вадим Свириденко — військовий фельдшер, сержант Збройних сил України, учасник російсько-української війни, Радник уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій, а також людина з 4-ма протезами (тобто в нього не залишилося жодної вцілілої кінцівки, каже Дорошенко). Співпродюсер проєкту Iron warriors — Володимир Нечипорук.

До команди увійшло 11 українських воїнів: семеро з них на протезах та з ампутацією нижче коліна, інші — легкопоранені. Костянтин Дорошенко зазначає, що протезовані пройдуть 35 км, лекгопоранені — 85 км.

Крім спортивної частини, на проєкті передбачені публічні зустрічі й культурна програма.

Як стверджує куратор, 9 художників з різних регіонів України зробили ескізи зображень, які учасники марш-кидку можуть розмістити на своєму протезі — куксоприймачі. За ескізами будуть виготовлені наліпки.

За планом, в лаунжі Залізничого вокзалу відбудеться виставка ескізів та невеликий перформанс за участі команди: військові оберуть наліпки з емблемами та наклеять їх на куксоприймачі. Дату та час заходу повідомлять згодом.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок