На червоній доріжці Каннського кінофестивалю буде олімпійський вогонь

На червоній доріжці Каннського кінофестивалю буде олімпійський вогонь

Каннський кінофестиваль
Каннський кінофестиваль. Getty Images/Pascal Le Segretain

77-й Каннський кінофестиваль стане своєрідним "прев'ю" до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі. На прем'єрному показі документального фільму Мікаеля Гамрасни "Олімпійці! Франція молоді" 21 травня з'явиться олімпійський вогонь — у межах естафети факела, яка триває з 8 травня по 18 червня.

Про це повідомляє Variety.

Олімпійський вогонь на червону доріжку кінофестивалю винесе паралімпійський чемпіон Арно Ассумані. Його будуть супроводжувати такі зірки спорту, як Тоні Естанже , Марі-Жозе Перек, Тьєррі Рей, Іліана Руперт, Марі Патує, Нелія Барбоза, Алексіс Ганкуан, Крістін Карон та Брахім Аслум.

У фільмі, знятому France Télévisions, три покоління французьких спортсменів пояснюють, чому країна має такі особливі стосунки з Олімпійськими іграми. "Олімпійці! Франція молоді" розповідає про Давида Дує, Гі Друта, Жана Гальфіоне, Селін Жерні, Лауру Флессель, Лор Маноду та Седріка Нанкіна серед близько 20 олімпійських та паралімпійських чемпіонів.

"У віці від 20 до 100 років вони розповідають свої історії та демонструють неймовірну олімпійську генеалогію Франції: від заснування Ігор у 1896 році до нещодавніх подвигів; від Шарля Коста, золотого медаліста 1948 року, до Ромена Каннона, золотого медаліста 2021 року; включно з Кікі Карон, яка запалювала Токіо 1964 року, та Беатріс Гесс і Ніколу Карабатіч, чотири- та триразових золотих медалісток", — йдеться в офіційному синопсисі фільму.

Каннський кінофестиваль відкриється 14 травня світовою прем'єрою фільму французького режисера Квентіна Дюп'є "Другий акт" (Le Deuxième Acte) з Леа Сейду, Венсаном Ліндоном, Луї Гаррелем і Рафаелем Кенаром у головних ролях.

Окрім цього, під час церемонії відкриття почесну "Золоту пальмову гілку" отримає володарка премії "Оскар" Меріл Стріп.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок