Напередодні "Євробачення-2024" у Мальме відкрилася виставка на честь ABBA (фото)

Напередодні "Євробачення-2024" у Мальме відкрилася виставка на честь ABBA (фото)

Виставка ABBA у Мальме
Виступ ABBA на "Євробаченні", 9 лютого 1974 року. Фото: Olle Lindeborg/AFP via Getty Images

У Мальме, де цьогоріч відбувається "Євробачення" відкрили виставку на честь шведського гурту ABBA, який переміг на пісенному конкурсі 1974 року.

Про це повідомляє Euronews.

Виставка присвячена 50-річному ювілею перемоги ABBA на конкурсі. Вона відкрилася 29 квітня і триватиме до 12 травня — до завершення "Євробачення".

Експонати розмістили на двох поверхах. На виставці можна побачити експонати зі стокгольмського музею гурту, зокрема костюми Dolce & Gabbana з диджитал-концерту ABBA Voyage та декорації виступів Mamma Mia! The Party.

Напередодні "Євробачення-2024" у Мальме відкрилася виставка на честь ABBA (фото)
Костюми гурту ABBA показують на виставці у Мальме, 29 квітня 2024 року. Getty Images/JOHAN NILSSON/TT/TT News Agency/AFP

Також серед експонатів — чорні шкіряні чоботи, які носив Бенні Андерссон під час виступу на "Євробаченні". Крім того, виставляють оригінальну платівку Waterloo.

Гурт заявляв, що не планує виступати на "Євробаченні-2024". Однак, як пише Euronews, на сцені конкурсу можуть виступити цифрові голограми учасників, яких уже використовували для концертів. Також, імовірно, що інші артисти на конкурсі заспівають хіти ABBA.

Напередодні "Євробачення-2024" у Мальме відкрилася виставка на честь ABBA (фото)
Черга на виставку на честь гурту ABBA у Мальме, 29 квітня 2024 року. Getty Images/JOHAN NILSSON/TT/TT News Agency/AFP

Цьогорічний конкурс "Євробачення" відбудеться з 7 по 11 травня у місті Мальме, Швеція.

Що відомо про ABBA

ABBA — шведський музичний квартет, утворений у 1972 році в Стокгольмі.

Вважається одним із найуспішніших колективів за всю історію популярної музики. ABBA продали понад 380 мільйонів альбомів і синглів по всьому світу. Вони також відомі своєю перемогою на конкурсі "Євробачення-1974", де представляли Швецію.

Хоча учасники гурту зберігали дружні стосунки протягом багатьох років, вони офіційно розпалися у 1982 році й востаннє виступили на публіці у 1986-му. У 2016 році шведські медіа повідомляли, що колишні учасники гурту співали разом на приватній вечірці.

Серед найвідоміших пісень гурту:

  • Mamma Mia (1976);
  • Dancing Queen (1976);
  • Super Trouper (1980);
  • The Name Of The Game (1977).

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок