Фільм "Я, «Побєда» і Берлін" вийде в прокат у Польщі

Фільм "Я, «Побєда» і Берлін" вийде в прокат у Польщі

Перший показ фільму "Я, «Побєда» і Берлін" заплановано на 4 травня у Гданську
Кадр із фільму "Я, «Побєда» і Берлін". B&H Film Distribution Company

Український фільм "Я, «Побєда» і Берлін" за мотивами однойменної повісті музиканта Кузьми Скрябіна покажуть у польських кінотеатрах.

Про це 25 квітня повідомили у Держкіно.

Перший показ заплановано на 4 травня у Гданську.

Також стрічку покажуть у:

  • Познані (5 травня, і потім з 18 травня);
  • Вроцлаві (з 6 травня);
  • Кракові (з 7 травня);
  • Варшаві (з 8 травня);
  • Ельблонзі (6 травня);
  • Ченстохові (з 10 травня);
  • Ополе (9 травня).

Детальніше ознайомитися з розкладом можна тут.

Стрічка жанру роуд-мувіПодорожній фільм, або дорожній фільм (роуд-муві) — це жанр кіно, в якому сюжет зосереджений навколо подорожі, яка зазвичай змінює героїв. "Я, «Побєда» і Берлін" переносить глядачів у 90-ті роки: за сюжетом за три дні до запланованого концерту музикант-початківець Кузьма вирушає зі своїм другом Бардом до Берліна на старій "Побєді".

Фільм почали знімати у 2020 році, в день народження Андрія Кузьменка. Прем'єру планували на березень 2022 року, але відкладали через повномасштабне вторгнення Росії.

За словами продюсера Олексія Терентьєва, весь прибуток із фільму передадуть у фонд Андрія Кузьменка.

Стрічку відзняли у Львові та Берліні. Головну роль — Кузьму Скрябіна — зіграв актор Франківського драмтеатру Іван Бліндар. Актор каже, що це перша його головна роль у повнометражному кіно.

Дружину, а у фільмі — дівчину Кузьми Скрябіна, зіграла акторка Марія Стопник. За її словами, увесь процес зйомок був захопливим і легким. Під час перегляду кінострічки Марія відчула підтримку рідних Кузьми.

Дружина Кузьми Світлана надала фотографії, щоби відтворити одяг і реквізит.

Фільм "Я, «Побєда» і Берлін" зняли за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України й Державного агентства України з питань кіно. Бюджет кінострічки становить майже 1 мільйон 300 тисяч доларів.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок