Disney створить власний всесвіт у грі Fortnite: у це інвестують понад мільярд доларів

Disney створить власний всесвіт у грі Fortnite: у це інвестують понад мільярд доларів

Disney створить власний всесвіт у грі Fortnite: у це інвестують понад мільярд доларів
. Фото: Disney

Корпорація Disney та компанія Epic Games співпрацюватимуть над новим всесвітом ігор і розваг. Disney також інвестує 1,5 мільярда доларів у придбання частки в розробника гри Fortnite.

Про це 7 лютого повідомили пресслужби Disney та Epic Games.

Подробиць, як виглядатиме цей проєкт, поки небагато, але Disney його описує як новий "метавсесвіт".

Його створюватимуть на основі гри Fortnite та історій із фільмів Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Avatar та багатьох інших. Гравці зможуть створювати власні історії, ділитися контентом одне з одним, купувати скіни.

"Наша нова захоплива співпраця з Epic Games об'єднає улюблені бренди та франшизи Disney з надзвичайно популярною Fortnite у трансформаційному новому ігровому та розважальному всесвіті, — сказав Роберт Айгер, генеральний директор The Walt Disney Company. — Це знаменує собою найбільший вихід Disney у світ ігор".

Разом з тим Тім Свіні, генеральний директор Epic Games, зазначає, що Disney була однією з перших компаній, яка повірила в потенціал об'єднання її світів зі світом у Fortnite. І нова угода — це "щось абсолютно нове", що створить відкриту екосистему, яка об'єднає ці спільноти.

Дата релізу проєкту поки невідома, але співпраця вже ознаменувалась заявою, що Rocket League, яка була під егідою Epic, отримає оновлення, натхненне вебсеріалом "Мандалорець".

Раніше Fortnite створював такі спільні роботи з LEGO та Rocket League. Так, у 2022 році Epic почав співпрацю з LEGO, і створив гру на виживання Lego Fortnite, яку випустили 7 грудня 2023 року.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок