Сайлентбук "Жовтий метелик" увійшов до переліку 100 найкращих у світі книжок-картинок

Сайлентбук "Жовтий метелик" увійшов до переліку 100 найкращих у світі книжок-картинок

Сайлентбук "Жовтий метелик" увійшов до переліку 100 найкращих у світі книжок-картинок
. Скриншот із сайту ВСЛ

27 лютого оголосили 100 найкращих книжок-картинок зі всього світу. Серед них опинився сайлентбук (книжка без слів) "Жовтий метелик" Олександра Шатохіна. Про це повідомила на сторінці у Facebook координаторка фестивалю "Книжкового Арсеналу" Юлія Козловець, яка брала участь у роботі журі.

"Поточна добірка "100 видатних книжок про ілюстрації" включає видання, які відзначили найбільше запрошених кураторів, а також еклектичне поєднання книжок про ілюстрації з усього світу", – пишуть на сайті платформи dPictus, де і обирали видання.

"Для мене радісно та почесно долучитися до групи кураторів платформи dPICTUS, та бути дотичною до формування цьогорічного списку 100 найкрасивіших книжок-картинок зі всього світу, які будуть представлені протягом року на найбільших книжкових ярмарках, перша з яких ярмарка в Болоньї!", — додала Юлія Козловець.

Сайлентбук «Жовтий метелик» ввійшов до переліку 100 найкращих у світі книжок-картинок
Сайлентбук "Жовтий метелик" ввійшов до переліку 100 найкращих у світі книжок-картинок. Скріншот із сайту dPICTUS

Сайлентбук "Жовтий метелик" Олександра Шатохіна — це "тиха книжка" про життя після війни, розбитої та обмеженої війни", зазначають у анотації на сайті видавництва "Видавництво Старого Лева".

"Колючий дріт на початку з павуком — то образ обмежень і сковувань та страху, що дає війна. (...) Зустрічаючи метеликів, незважаючи на все вільних і яскравих, дівчинка розуміє, що життя буде продовжуватись, свободу метелика неможливо обмежити чи знищити"

Повний перелік зі ста видань можна переглянути за посиланням.

Раніше Суспільне Культура повідомляло що "Видавництво Старого Лева" потрапило у шортлист найкращих дитячих видавництв світу від Болонського книжкового ярмарку.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube.

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок