Аліна Паш підробила довідку про поїздку в Крим – Стерненко

Аліна Паш підробила довідку про поїздку в Крим – Стерненко

Аліна Паш підробила довідку про поїздку в Крим – Стерненко
. Яна Сочевічек, радіо "Промінь"

Активіст і відеоблогер Сергій Стерненко вважає, що Аліна Паш, яка посіла перше місце у Нацвідборі Євробачення-2022, підробила довідку від прикордонників щодо перетину кордона до окупованого Криму у серпні 2015 року зі сторони України. Про це блогер розповів у дописі на Facebook.

Як зазначає Стерненко, 13 лютого представники Аліни Паш опублікували документ від прикордонної служби, оскільки правилами Євробачення забороняється участь виконавців, які незаконно відвідували окупований Крим.

"З власних джерел як в ДПСУ, так і в інших структурах мені стало відомо, що за вказаний період, а саме у серпні 2015 року Аліна Паш відвідувала окупований Крим саме через територію держави-окупанта", – стверджує Стерненко.

За інформацією блогера, 11 серпня 2015 року Аліна Паш покинула територію України авіарейсом "Київ-Москва", а назад повернулась рейсом "Домодєдово (Москва)-Київ" 14 серпня. Тоді як в Криму співачка перебувала 12 серпня.

Відповідно, після прибуття до Москви, скориставшись російськими авіалініями, співачка потрапила в окупований Крим, порушивши правила перетину державного кордону України. Стерненко закликав Державну прикордонну службу виступити із заявою про фальсифікацію довідки.

Аліна Паш підробила довідку про поїздку в Крим – Стерненко
Довідка про перетин кордону Аліни Паш.

"Суспільне зобов‘язане скасувати результати добору на Євробачення. Бо коли Україну представлятиме любителька росії, що незаконно їздила в Крим та порушувала правила відбору, ще й фабрикуючи документи — це національна ганьба", – пише Стерненко.

У зв’язку з отриманою інформацією від громадян про можливу підробку наданої довідки командою Alina Pash Суспільний мовник звертається до ДПСУ та просить підтвердити або спростувати факт підробки документа державної служби. До завершення перевірки Суспільне не підписуватиме угоду щодо участі співачки на Євробаченні.

Аліна Паш підробила довідку про поїздку в Крим – Стерненко
Відповідь Державної прикордонної служби на запит Суспільного.

Раніше Суспільне вже зверталося до Державної прикордонної служби України, однак отримало відмову у наданні інформації про перетин кордону учасницею, оскільки ці дані є конфіденційними. Команда учасниці надала довідку, нібито отриману нею, що стало підставою для продовження участі Alina Pash у Нацвідборі.

Також зазначимо, що офіційний YouTube-канал пісенного конкурсу досі не опублікував відео з виступом Аліни Паш.

Аліна Паш підробила довідку про поїздку в Крим – Стерненко
Офіційний YouTube-канал Eurovision Song Contest. Скріншот YouTube

12 лютого в Україні відбувся фінал Національного відбору на конкурс Євробачення, який цьогоріч пройде у Турині (Італія) 14 травня. За підсумками голосування, перемогла співачка Alina Pash с піснею "Тіні забутих предків", а гурт Kalush Orchestra посів друге місце, отримавши на один бал менше. Після оголошення переможця учасники Kalush заявили про фальсифікації та про намір оскаржувати результати конкурсу у суді.

Читайте також

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

На початок