Білорусь відправляє на "Євробачення" гурт, який висміює протести. Їм загрожує дискваліфікація

Білорусь відправляє на "Євробачення" гурт, який висміює протести. Їм загрожує дискваліфікація

Білорусь відправляє на "Євробачення" гурт, який висміює протести. Їм загрожує дискваліфікація
.

Гурт "Галаси ЗМеста" запропонував для конкурсу "Я навчу тебе” з неоднозначним політичним подтекстом. Організатори "Євробачення" відреагували на скандал видалили відео зі свого каналу та зробили заяву. Про це йдеться на сайті eurovision.tv

Колишні "КВНщики" з міста Барановичі утворили гурт близько 10 років тому. Але навіть у межах Білорусі про них донедавна ніхто не чув. З початком протестів проти Олександра Лукашенка гурт почав публікувати відео з піснями, в яких висміював білоруську опозицію та її лідерів.

9 березня стало відомо, що саме цей гурт представлятиме країну на конкурсі "Євробачення" з піснею "Я навчу тебе", яка, зокрема, містить такі рядки:

"Я научу тебя плясать под дудочку,

Я научу тебя клевать на удочку,

Я научу тебя ходить по струночке,

Ты будешь радоваться всему".

Як повідомляє BBC Україна, за добу після публікації відео на YouTube-каналі Євробачення-2021 його переглянули понад 300 тисяч разів. Кількість дизлайків — 24 тисячі, значно перевищувала число позитивних реакцій — 3, 2 тисяч реакцій.

Наразі це відео зникло з офіційного YouTube-каналу конкурсу, а Європейський радіомовний союз (EBU) опублікував заяву щодо білоруських учасників.

Як йдеться в повідомленні, в межах регулярної процедури EBU ретельно вивчив "Я навчу тебе", аби переконатися, що вона відповідає правилам змагань.

Висновок організаторів — пісня ставить під сумнів неполітичний характер конкурсу та може негативно вплинути на його репутацію.

Європейський радіомовний союз доповідає: вони вже повідомили Белтелерадіокомпанію, що в теперішньому форматі пісня не може брати участь у конкурсі. На "Євробачення" необхідно подати змінену версію або нову роботу, яка відповідає його правилам. Якщо умови не виконають, цього року Білорусь доведеться дискваліфікувати.

Також читайте

Гурт Go_A номінували на музичну премію YUNA

Частка жінок серед популярних артистів в США становить 23% – дослідження

Олег Скрипка вибачився перед Олесею Білаш за пісню Two Colors

На початок