Волонтери з Вінниччини виготовляють прально-душовий комплекс для ЗСУ

Волонтери зі Жмеринки, що на Вінниччині, виготовляють мобільний прально-душовий комплекс для ЗСУ. Він буде обладнаний пральною, сушильною машинами та генератором.

Душовий відсік матиме дві кабінки, рукомийник та роздягальню, а також резервуар на 750 літрів води, яку можна буде нагріти, як твердопаливним котлом, так і бойлером.

Всі комплектуючі даного устаткування, а також автомобіль газель на якому буде розмішений комплекс – придбані за донати місцевих підприємців та учнів місцевих шкіл. Про це Суспільному розповів волонтер Олег Перепечай. За його словами, собівартість лазне-прального комплексу — 40 тисяч гривень.

"В цьому комплексі залучена група людей: тут і дитячі кошти Браїлівських шкіл, підприємці Жмеринки, мої друзі, які постійно допомагають, тут спільні кошти. Цей процес набагато швидше іде", — розповідає Олег Перепечай.

Мобільний лазне-пральний комплекс для ЗСУ волонтери виготовляють на базі його підприємства.

"Тут передбачене місце для пральної машинки, сушильної, рукомийник, встановлено електричний бойлер на сто літрів, твердопаливний котел власного виробництва, місткістю сімсот п'ятдесят літрів, дві кабіни і місце для переодягання. Тут буде тумбочка, вішаки. І я думаю, буде генератор на чотири кіловати, щоб вона була енергонезалежна", — зазначив волонтер.

Авто, на якому кріпитимуть лазне-пральний комплекс, ремонтують у сусідньому Браїлові. Для цієї справи дві сім’ї підприємців придбали стару газель.

"Машину роблять підприємці — сім'я Грабовських-Самборських з Браїлова. Вони взяли на себе цю місію", — додав Олег Перепечай.

Наразі Християн Забаштанський завершує зварювальні роботи у лазне-пральному комплексі. Каже, що це потрібно зробити обов’язково, аби при транспортуванні він не побився.

"Укріпляємо все, щоб при русі не з’їжджало, щоб не перевернулось і не впало. Все буде фіксуватись, приварюватись. Потрібно його обшити, провести електрику і підключити воду. Вивести комин на двір, поставити мийку і стільницю", — розповів Християн Забаштанський.

Це третій лазне-пральний комплекс, який виготовили для оборонців, розповідає Олег Перепечай. Два попередніх передали на Харківський напрямок.

"Попередній був зроблений на основі причепа, там не було пралок, просто душова. Вона була зроблена нашому працівнику, який, на жаль, вже загинув. Друга зроблена на основі автівки на Харківський напрямок, вона мобільна. Ми робимо тим людям, яких ми знаємо. Вони дійсно будуть за призначенням", — сказав Олег Перепечай.

Лазня, над якою зараз працюють жмеринські та браїлівські волонтери, поїде на Донецький напрямок, під Лиман.

Підписуйтеся на новини Суспільне Вінниця у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube