На Вінниччині 32 малозабезпечені сімʼї скористалися послугами "Банку одягу та речей"

. Суспільне Вінниця

32 малозабезпечені сімʼї скористалися послугами "Банку одягу та речей". Відкрили такий пів року тому у Томашполі, розповіла Суспільному директорка районного Центру надання соціальних послуг Людмила Поперечна. Сюди місцеві жителі приносять вживаний чистий одяг, іграшки, взуття, предмети гігієни та продукти. Приміщення надала мерія: це колишнє відділення лікарні.

Суспільне Вінниця

Мама двійні — 33-річна Наталя Конофольська — розвантажує заповнений речами автомобіль. За девʼять років, каже, назбиралося чимало дитячого одягу. Тож хоче віддати його тим, кому він потрібен.

Суспільне Вінниця

За фахом жінка педагог, втім не працює — доглядає за дитиною після операції. Каже, сама переконалась, що на одяг витрачає значну частину сімейного бюджету. До "банку" речі віддає вперше.

"Стільки одягу назбиралося, а добру справу зробити — це завжди приємно. Аж на душі відрадно, що хтось буде користуватися. Одяг у хорошому стані, все складаємо, шкода, щоб десь викидати, а так інші сімʼї будуть користуватися", — каже Наталя Конофольська.

Суспільне Вінниця

З села Вили до Томашполя приїхала Марʼяна Френіс. Жінка працює прибиральницею, сама виховує шістьох дітей. У "Банку одягу", каже, вибирає речі для найменших.

Суспільне Вінниця

"Малі хочуть платтячка, малий шортики. Воно модне, а я не дозволяю собі таке купити — вони хочуть: мамко, то, то. Я прийду — мені діточок одягають. Я їм дуже вдячна", — каже Марʼяна Френіс.

Суспільне Вінниця

Людям, які не можуть приїхати у "Банк одягу", фахівці соціальної служби доставляють одяг їм додому. Так, у село Ракова, привезли речі для 4 дітей Олени Пугачової. Жінка виховує двох дівчат і двох хлопців. Каже, незабаром до школи, тож потрібно зібрати їх на навчання. Додає, на зарплатню прибиральниці це зробити важко, тому в нагоді став "Банк одягу".

Читайте також

  • Стерилізація безпритульних тварин у Вінниці. Чому волонтери роблять це власним коштом
  • У вінницькому центрі комплексної реабілітації безкоштовно здобувають фах флориста