Чемпіонат Англії з футболу: Прем'єр-ліга
Чемпіонат Англії з футболу: Прем'єр-ліга

Еден Азар приніс "Челсі" додаткові 5 млн фунтів за пів року після закінчення кар'єри футболіста: як це можливо

ЗМІ
Еден Азар. AP/Manu Fernandez

Бонусні виплати уможливив вихід "Реала" до фіналу Ліги чемпіонів.

"Челсі" отримає від "Реала" бонусні виплати після виходу "вершкових" до фіналу Ліги чемпіонів 2023/24. Про це повідомляє видання The Telegraph.

Виплати передбачені за трансфером півзахисника Едена Азара з "Челсі" до "Реала" влітку 2019 року. Його номінальна вартість без врахування бонусів для мадридського клубу п'ять років тому становила 115 мільйонів євроДані порталу Transfermarkt..

Водночас в угоді прописали додаткові виплати, як-от за вихід "Реала" до фіналу Ліги чемпіонів — "Челсі" отримає бонус у розмірі п'яти мільйонів фунтів (5.8 мільйона євро).

Виплати за трансферною угодою передбачені навіть після завершення Азаром кар'єри професійного футболіста. За лічені місяці після розірвання його контракту з "Реалом" бельгієць оголосив про свій відхід з футболу в жовтні 2023-го.

Після переходу до "Реала" хавбек провів 76 матчів за чотири сезони в Мадриді в усіх турнірах. На рівні Ліги чемпіонів він обмежився 17 виходами на поле, зокрема не брав участь у фіналі 2022 року проти "Ліверпуля" (1:0).

Азар залишається найдорожчим гравцем, проданим "Челсі" в історії клубу. Бельгієць — єдиний футболіст, за якого "сині" отримали понад 100 мільйонів євро, і випереджає німецького форварда Кая Гаверца на 40 мільйонів.

Що відомо?

  • У фіналі Ліги чемпіонів 2023/24 "Реал" зіграє з дортмундською "Боруссією" 1 червня на лондонському "Вемблі".
  • За чотири роки в Мадриді Азар здобув два титули чемпіона Іспанії, виграв Лігу чемпіонів (2022) і забив сім голів у 76 матчах усіх турнірів.
  • Влітку 2023 року саме "Челсі" витратив найбільші кошти серед усіх клубів світу на трансферному ринку — підсилився гравцями на понад 460 мільйонівДані порталу Transfermarkt. євро.