Усик та Ф'юрі домовилися про реванш після першого бою. На кону, імовірно, не стоятиме пояс IBF

. Олександр Усик. Фото: AP Photos

Що означає рішення організації перед історичним боєм за абсолютного чемпіона.

Сторони Олександра Усика і Тайсона Ф'юрі заздалегідь узгодили проведення реваншу після їхньої очної зустрічі взимку. Про це повідомляє ESPN.

Очікується, що в грудні або січні українець поб'ється з британцем за звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі. Боксери вже оголосили про підписання контрактів з організаторами поєдинку в Саудівській Аравії.

Переможець бою Усик — Ф'юрі перепише історію світового боксу — стане першим абсолютним чемпіоном в історії гевівейту з одразу чотирма основними титулами. Проте боксер, що програє, залишатиме за собою право на реванш.

Опцію поєдинку-відповіді можуть активувати обидва боксери. В які саме терміни може відбутися друга очна зустріч між суперниками, джерело не додає.

Утім, зазначає журналіст Майк Коппінджер, переможець бою Усик — Ф'юрі в разі проведення реваншу втратить один з чемпіонських поясів. Це пов'язано з вимогою від Міжнародної федерації боксу (IBF) провести обов'язковий бій зі своїм претендентом.

Що означає вимога до чемпіона від IBF?

Організація вже сповістила боксерів, що переможець поєдинку мусить у своєму наступному поєдинку побитися з хорватським претендентом Філіпом Хрговичем. У разі відмови чинний чемпіон IBF (наразі — Усик) втратить свій титул.

Якщо Усик або Ф'юрі не проведуть наступний бій з Хрговичем, то боксуватимуть у реванші вже за три основних пояси: за версіями WBA, WBC та WBO.

"IBF написала, що в разі моєї перемоги в останньому поєдинку та перемоги Усика над Дюбуа призначить мій обов'язковий бій за пояс. Тепер IBF дозволила Ф'юрі та Усику спершу провести об'єднавчий поєдинок", — пояснив Хргович у коментарі ESPN.

"Переможець цього бою зобов'язаний побитися зі мною одразу після [свого поєдинку] і без жодних проміжних боїв. Тож я очікую боксувати за чемпіонство в надважкій вазі на початку наступного року".

Філіп Хргович. Фото: AP Photos

Олександр Усик — Тайсон Ф'юрі: що відомо

  • Усик провів перший обов'язковий захист поясів у серпні, коли нокаутом у дев'ятому раунді здолав претендента WBA Даніеля Дюбуа.
  • Імовірну дату бою Усик — Ф'юрі організатори визначать вже після поєдинку англійця з Франсісом Нганну, що відбудеться 28 жовтня.
  • Промоутер українця Олександр Красюк пояснив Суспільне Спорт, що сторони боксерів підписали два окремих контракти з організаторами бою. Деталі угод наразі не розголошуються.