Екобус відновив збір небезпечних відходів у школах Полтавської ТГ

У Полтавській громаді екобус відновив збір небезпечних відходів у школах. Півтора року тому його припинили у освітніх закладах, оскільки учні навчались здебільшого дистанційно через початок повномасштабної війни.

Про це Суспільному розповіла інженерка з охорони навколишнього середовища "КАТП-1628" Наталія Суіма.

Софія Бутигіна навчається у гімназії №18. Дівчинка принесла батарейки, щоб за допомогою екобуса відправити їх на утилізацію.

"Я приношу батарейки. Ми збираємо їх вдома, а потім я вже приношу їх до школи. Кожен сам підходить до контейнера і викидає всі батарейки. Батарейки мають шкідливі матеріали, вони шкодять здоров’ю та навколишньому середовищу", — розповіла учениця полтавської гімназії №18 Софія Бутигіна.

Екобус біля однієї із шкіл у Полтавській громаді.

"В школі ми організовуємо більше п’яти років проєкт "Батарейки, здавайтеся". Є спеціальний контейнер, куди діти, батьки і мешканці громади можуть принести використані батарейки для подальшої утилізації спеціалізованої", — розповіла заступниця директора з виховної роботи полтавської гімназії №18 Олена Ладигіна.

З 15 квітня до шкіл Полтавської громади заїжджатиме екобус, щоб забрати небезпечні відходи. Півтора року тому заклади середньої освіти прибрали з маршрутів екобуса через початок повномасштабної війни, оскільки більшість дітей навчалася дистанційно. Про це Суспільному розповіла інженерка з охорони навколишнього середовища "КАТП-1628" Наталія Суіма.

Контейнер для збору використаних батарейок.

"За тиждень я маю об’їхати 40 шкіл. Сьогодні зранку я вже об’їхав три, це четверта. Діти здають багатенько: і повербанки, і акумулятори, і батарейки", — продовжив водій екобуса Павло Сімійон.

Лампи та термометри не збирають з огляду на безпеку учнів, говорить заступниця директора Олена Ладигіна.

У школах не збирають лампи та термометри у цілях безпеки учнів.

"Взагалі, це небезпечні відходи і в клас їх не бажано нести. Контейнер розміщений на першому поверсі гімназії. Всі учні знають, що заходять в школу і, хто приніс, одразу закидають в контейнер спеціальний", — додала заступниця директора з виховної роботи полтавської гімназії №18 Олена Ладигіна.

Як розповіла Наталія Суіма, з графіком роботи екобуса можна ознайомитися на сайті Полтавської міськради.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook | TikTok