"Нова стратегія озеленення міста": європейські практики запровадять у Полтавській громаді

Оцінювати стан кожного дерева, запроваджувати індивідуальний полив та створювати міські луки. Такі європейські практики озеленення планують застосовувати у Полтавській громаді.

Про це Суспільному розповів заступник директора комунального підприємства "Декоративні культури" Максим Макуха. Це нова стратегія озеленення міста.

Суспільне Полтава

Цей парк оновили восени 2022-го. Раніше тут, каже дівчина, були більші дерева.

"Коли вступала на перший курс тут дерева були. І нам це, звісно подобалося, ми могли на перерві сісти в тіні, попити кави, це було комфортно. А зараз все так різко обпиляли, ми навіть не зрозуміли, як це так швидко сталося. Мені здається, це потрібно було робити поступово, не так зразу", — розповіла місцева жителька Неля Легка.

"Покращувати технології саме поливу, з тим, щоб краще дерева приживалися. Це в принципі одна з речей, які плануємо зробити. Я думаю, найближчим часом ми будемо втілювати. Моніторинг стану дерев на постійній основі, тобто, щоб вичислять, які дерева потребують догляду, а не доводити до того, коли вони стануть аварійними", — каже заступник директора КП "Декоративні культури" Максим Макуха.

Суспільне Полтава

Максим Макуха говорить, це нова стратегія озеленення міста. Загалом, від початку року в обласному центрі вже висадили понад 160 дерев та 130 кущів.

"Дуже такі квітучі деревця, дуже гарно, от і зараз квітують. Є молоді дерева, і спилюють, вирубують, каштани ось такі, що потрібно їх уже поміняти. Поряд дивлюсь молоді такі дерева є. Не всюди, звісно. Все одразу не зробиш, але, я думаю, що робота йде", — повідомила місцева жителька Тетяна Сидорова.

Суспільне Полтава

"Мені шкода дерева іноді. Я розумію, що є дерева, які хворі і це потрібно, що вони вже скоро можуть відвалитися і складуть якусь небезпеку. Але, мені здається, що треба більше саджати. Це і гарніше, коли зелено" — розповіла місцева жителька Неля Легка.

Як розповів Суспільному Максим Макуха, планують у громаді створювати й міські луки. Це практика засівання середовища різнотрав’ям.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook | TikTok