Як не зганьбитися перед колегами на корпоративі. 6 порад

.

Корпоративна подія – це ідеальна нагода поспілкуватися з колегами, завести нові знайомства в компанії і, якщо пощастить, навіть просунутися вгору кар'єрними сходами. Однак усе це можливо, лише якщо ви знаєте, як поводитися на таких заходах.

Хоча корпоративні вечірки влаштовані так, щоби співробітники могли розслабитися і повеселитися, вони все-таки залишаються діловими заходами та потребують відповідної поведінки. Тож багато речей, які ви звикли робити під час вечірок із друзями, тут будуть неприйнятні.

Суспільне склало список правил, яких потрібно дотримуватися всім, хто хоче добре провести час і наступного дня дивитися в очі колегам з чистим сумлінням.

Не пийте забагато

Золоте правило для будь-якого корпоративу. Навіть якщо спиртне допомагає вам розслабитися, кілька зайвих коктейлів здатні перетворити доктора Джекіла на містера Хайда. Найлегший спосіб зганьбитися на корпоративі. Надмірне споживання алкоголю може призвести до шалених, але не найприємніших ситуацій, які спричинять почуття сорому, а за найгірших обставин – звільнення.

Звісно, ви можете потанцювати на столі з керівником іншого відділу або вдарити другу половинку вашого боса, але готуйтеся до тяжких наслідків.

Обов’язково приходьте

Командний дух – це складно, але його варто підтримувати і приходити на корпоративні вечірки, навіть якщо ви не у найкращих стосунках з колегами. Ваша відсутність може легко позначитися на професійній репутації, а не найтактовніші співробітники ще й почнуть поширювати про вас неправдиві чутки. Водночас вдалий тост на корпоративній вечірці може стати неабияким соціальним ліфтом і підґрунтям для майбутнього підвищення.

Ніхто не змушує вас затримуватися допізна, але відвідати корпоратив навіть попри снігопад або поганий настрій – жест ввічливості. Якщо ж ви не можете прийти з дійсно вагомої причини, попередьте про це: скажіть, що вам дуже шкода і що наступного разу ви готові відриватися з подвійним запалом.

Дотримуйтеся дрескоду

Навіть якщо на корпоративній вечірці зберуться всі свої, це не привід виряджатися туди як до нічного клубу або, навпаки, приходити у спортивному костюмі. Корпоратив – це захід, пов'язаний із роботою, тому ви не повинні одягати те, у чому б за інших обставин не прийшли до офісу.

Це не означає, що костюм має бути зовсім нудним, однотонним або повсякденним. Знайдіть ідеальний баланс між стилем і елегантністю!.

Не уникайте спілкування з колегами

Корпоративи вигадали не для того, щоб колеги ховались одне від одного за екранами смартфонів. Нікому не завадить розвивати навички нетворкінгу – цей популярний останніми роками термін означає щось середнє між мистецтвом і наукою побудови професійних відносин. Створення дружньої та невимушеної атмосфери в колективі зіграє вам на руку набагато частіше, ніж ви можете собі уявити. А під час веселого і трохи п'янкого тімбілдінгу підтримувати "small talk" набагато легше.

Для інтровертів, що іронічно і парадоксально, найкращою тактикою буде поспілкуватися з якомога більшою кількістю людей. Згодом ці "холодні" зв'язки переростуть у теплі стосунки, що навіть може вплинути на вашу кар'єру. Але не будьте надто нав'язливими чи комплементарними у спілкуванні з босом або старшими менеджерами.

Налаштуйтеся на позитив

У невимушеній обстановці завжди є спокуса поділитися думкою про некомпетентність керівника або дивацтва нового колеги. Радимо так не говорити. Бо витрачати час на скарги чи перемелювання кісточок – це надійний спосіб зіпсувати вечірку. Ваші висловлювання можуть сподобатися не всім, тож якщо дорожите репутацією, уникайте пліток і негативних розмов будь-якого роду. Крім того, радимо не порушувати спірні теми — навіть якщо у вільний час ви обожнюєте влаштовувати інтернет-баталії у Facebook.

До тем-табу відносяться розмови про політику, релігію, сексуальне життя та сімейні проблеми. Краще триматися від них подалі.

Обмежтеся дружніми бесідами

Хтось скаже: "Яка ж вечірка без щіпки флірту та збитих кулаків після бійки на парковці?" А ми відповімо – чудова! Офіс взагалі таке собі місце для залицянь, як і корпоратив. Наступного дня ваші п'яні витівки можуть стати причиною дискомфорту. Або ще гірше – судового позову, звільнення, et cetera. Поважайте особисту свободу кожного учасника робочого колективу і обмежтеся дружніми бесідами.

Корпоративне свято – це хороша можливість відпочити, краще дізнатися про колег або завести нові ділові зв'язки. Дотримуйтесь наведених вище правил поведінки — і добре проведете час без неприємних наслідків. А якщо ви відчуваєте тиск або стрес на робочому місці, то радимо ознайомитися з нашими експресс-техніками, які допоможуть його позбутися.

Читайте також

6 звичок, які допоможуть отримати підвищення у Новому році

Як відсвяткувати Новий рік і не підхопити COVID-19. Поради ЦГЗ