Легка атлетика: чемпіонат Європи у приміщенні
Легка атлетика: чемпіонат Європи у приміщенні

Ярослава Магучіх з рекордом турніру перемогла у стрибках у висоту на "лімітованому" турнірі у Норвегії

. AP Photo/Matthias Schrader

Українка навіть намагалася оновити рекорд сезону, але їй це не вдалося.

Українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх здобула перемогу на іменних змаганнях Карстена Варгольма в Норвегії, на участь у яких отримала запрошення від світового рекордсмена з бігу у 400 метрів з бар'єрами.

Захід, організований Карстеном Варгольмом, проводиться втретє. Вдруге запрошення у ньому для участі отримала Ярослава Магучіх: українська спортсменка змагалася у секторі стрибків у висоту.

Особливістю змагань у Норвегії був лімітований допуск до них - виступити на турнірі могло обмежене коло атлетів, запрошених норвезьким легкоатлетом. У секторі стрибків у висоту Магучіх змагалася з іншою українкою - 16-річною Мариною Ковтуновою, яка лише у 2022 році дебютувала на міжнародному рівні.

Читайте також: "Готова стрибати вище". Ярослава Магучіх прокоментувала першу перемогу сезону на міжнародному старті

На одній висоті Магучіх та Ковтунова так і не перетнулися: 16-річна українка закінчила виступи на 1.75 метрів, не взявши її. Магучіх натомість розпочала виступи з 1.85 м.

Найкращим результатом Магучіх стала висота 1.99 метрів, яку вона взяла з другої спроби. Після неї лідерка збірної України йшла на новий рекорд сезону в приміщенні, однак планку 2.03 метра подолати не змогла.

  1. Ярослава Магучіх - 1.99 м
  2. Марина Ковтунова - 1.70 м

Результатом у 1.99 метри Магучіх оновила рекорд турніру, який їй і належав. Попереднє досягнення у 1.96 м українська стрибунка покращила на три сантиметри.

Після закінчення змагань Магучіх дала коментар норвезькому телеканалу NRK, у якому поділилася емоціями від виступу.

"Це був чудовий турнір. Прекрасна атмосфера, у мене були персональні фани з України з синьо-жовтими прапорами. Дуже приємно бачити наших людей тут. Так, я перемогла, це новий рекорд турніру. Три роки тому я тут стрибнула на 1.96 м. Наступного разу буде вище", - сказала українська легкоатлетка.

Крім Магучіх та Ковтунової, на турнірі в Норвегії також виступила бігунка Вікторія Ратнікова, яка пробігла з третім часом (7.53 секунди) дистанцію 60 метрів.

Що відомо

  • Найкращим результатом Магучіх у приміщенні залишається висота 2.06 метри. З цим результатом вона стрибнула 2 лютого 2021 року у Банській Бистриці - абсолютний рекорд України.
  • Турнір у Норвегії став для Магучіх третім у 2023 році. Перед цим вона тріумфувала на Меморіалі Дем'янюка (2.00 метра) та на турнірі в Коттбусі (1.98 м).
Читайте також: Магучіх та Геращенко оформили "переможний дубль" на першому міжнародному старті "зимового сезону": результат
  • 2.00 метра від Магучіх є найкращим результатом сезону. Вона є єдиною стрибункою, яка взяла планку 2.00 м і вище у 2023 році.