Президент затвердив "транспортний безвіз" з ЄС

. Президент України Володимир Зеленський, фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський 16 вересня своїм указом затвердив угоду між Україною та Євросоюзом про вантажні перевезення автомобільним транспортом.

Відповідний наказ вже опублікований на сайті Офісу президента.

Так званий "транспортний безвіз" із ЄС про лібералізацію транзитних та двосторонніх міжнародних перевезень було підписано 29 червня 2022 року. Своїм указом президент затвердив раніше підписану угоду між Україною та Європейським Союзом.

Що відомо

  • 14 червня Україна погодила з делегацією Єврокомісії спеціальну угоду про лібералізацію автомобільних перевезень, відому як "транспортний безвіз", яка покликана розв'язувати проблему нестачі дозволів на міжнародні перевезення. Із приєднанням до міжнародних митних конвенцій та запуском відповідних законодавчих змін Україна виконає 81% своїх зобов’язань Угоди про асоціацію з ЄС у митній сфері.
  • Заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм повідомив, що після підписання угоди про "транспортний безвіз"дозволи на міжнародні перевезення країнами ЄС будуть не потрібні. Дозволи будуть лише у тих країнах, які не входять до складу ЄС.

Читайте також

З лютого Україна уклала 4 "безвізи" з ЄС і за 2 роки буде готова до членства — Шмигаль

Єврокомісія пропонує Україні €5 мільярдів макрофінансової допомоги. Уряд очікує швидкого ухвалення рішення

Вже у 2023 можуть розпочатися переговори про вступ України в ЄС — Шмигаль

Україна і ЄС підписали 5 угод, які наближають Україну до вступу в Євросоюз — Шмигаль