Сторінки патронатної служби полку "Азов" заблокували у Facebook та Instagram

. (Фото: Артура Відака/Getty Images)

Сторінки патронатної служби полку "Азов" заблокували у Facebook та Instagram через політику компанії Meta.

Про це повідомили представники благодійного фонду патронатної служби полку "Азов" на своїй сторінці в Telegram.

"На жаль, через політику компанії Meta, яка управляє соцмережами Facebook та Instagram, сторінки патронатної служби "Азову" були заблоковані. Причини блокування – як завжди абстрактні "відмазки" про порушення правил без будь-якої конкретизації", — повідомили в організації.

Сторінка у Telegram наразі є єдиною сторінкою організації.

"Ми переконані, що видалення сторінок несправедливі. Ці блокування свідчать, що попри відповідні домовленості представників держави з представниками компанії, ситуація з обмеженнями матеріалів українців абсолютно не змінилася не краще", — додали в патронатній службі.

Наприкінці травня міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зустрівся з президентом компанії Meta з глобальних питань Ніком Клеггом. За підсумками зустрічі, він повідомив, що український контент у Facebook та Instagram блокуватимуть значно менше. Зокрема, це стосується матеріалів про полк "Азов".

У липні в Мінцифри повідомили, що українські блогери часто стикаються з блокуванням контенту про російське вторгнення у Facebook та Instagram.

У міністерстві назвали причини чому це відбувається:

  • Частина контенту у Facebook та Instagram блокується через автоматичні алгоритми соцмереж. Політика компанії щодо контенту не адаптована до реалій війни в Україні. Окрім автоматичних алгоритмів та штучного інтелекту, існує проблема в якості модерування контенту з України.
  • Частина блокувань відбуваються також через надмірну активність російських ботів, що масово скаржаться на публікації.

Згодом на сайті Міністерства цифрової трансформації України оприлюднили відкритого листа до компанії Meta через блокування українського контенту в соцмережах. Мінцифри просило відкрити для користувачів з України правила модерації українського контенту, а також поділитися списком заборонених слів, які алгоритми розцінюють як неприйнятні.

Читайте також

Мінцифри просить Meta пояснити правила модерації українського контенту у Facebook та Instagram