Вибиті вікна та пошкоджені стіни: внаслідок ракетного обстрілу у Вінниці 49 будинків зазнали руйнувань

. Фото: Суспільне Вінниця

Унаслідок ракетного обстрілу у Вінниці 49 житлових будинків зазанали руйнувань, вони розташовані неподалік від місця теракту, що стався 14 липня. У будинках вибиті вікна, зламані двері, пошкоджені стіни та вщент зруйновані перегородки.

Фото: Суспільне Вінниця

Вінничанка Таїса Шуляк розповідає, її будинок від вирви, де впав снаряд — розташований за 30 метрів.

"Даху немає, стін. Міська рада нам пообіцяла, що буде комісія потім нас вона оціне і виділять якусь допомогу", — каже Вінничанка Таїса Шуляк.

На момент прильоту ракети жінка була вдома.

Фото: Суспільне Вінниця

Фото: Суспільне Вінниця

У помешканні Тетяни Чейко вибиті вікна, зірвано дах, пошкоджено стелю та речі. Вчорашній обстріл Вінниці, каже, не йде з голови.

Фото: Суспільне Вінниця

"Я сиділа там на кухні, і від хвилі впала під стіл, син у великій кімнаті, то на нього пластиковів вікна посипалися, менший син весь порізанний. Ми вибігли на вулицю, а там багато людей валялися, в крові", — розповідає Тетяна Чейко.

Фото: Суспільне Вінниця

Окрім житлових будинків, в епіцентр вибуху потрапили і магазини та заклади харчування. Продавчиня магазину побутових товарів та хімії Олена — у картонні коробки збирає те, що вціліло.

Фото: Суспільне Вінниця

"У нас були товари для дому, хімія, продукти закаповані, товари з Європи. Уже потім будемо роздивлятись, що ціле", — каже Олена.

Всього по допомогу до мерії щодо відновлення квартир звернулось майже 40 мешканців. Влада міста розраховує на підтримку держави.

Читайте також

  • Росія вдарила ракетами по Вінниці: відомо про 117 поранених та 23 загиблих, серед них троє дітей
  • Кілька десятків людей перевіряють на причетність до коригування ракетного обстрілу Вінниці — Монастирський