В електронній формі та на місяць довше. Що відомо про вступну кампанію в Україні

. МОН

В електронній формі та на місяць довше триватиме вступна кампанія в Україні. Розпочнеться вона з реєстрації електронних кабінетів для подачі заяв до закладів вищої освіти. На бюджетні місця можна подати максимум п’ять заяв на різні спеціальності.

Вступна кампанія цьогоріч буде з таких етапів:

  • з 1 липня – реєстрація електронних кабінетів;
  • з 29 липня – подання заяв до вищих закладів освіти;
  • з 1 по 18 липня – творчі конкурси, вступні іспити та співбесіди.

"З 29 липня до цього кабінету абітурієнти вносять заявки, прикріплюють паспорт, документ про освіту, цифрові фото та результат тестування, який вони отримають 12 серпня", – розповів заступник керівниці обласного департаменту освіти та науки Володимир Таборанський.

За його словами, опублікувати списки вступників, рекомендованих до зарахування, заклади мають 29 серпня.

"До 2 вересня кожен абітурієнт має подати до закладу документи. В умовах воєнного стану це можна зробити протягом 20 днів після зарахування. До 5 вересня заклади вищої освіти мають зарахувати на бюджетну форму навчання. До 30 вересня – на комерційну".

Закладам вищої освіти дозволили розпочинати навчання з 1 серпня без студентів першого курсу. Першокурсники за рекомендаціями Міністерства освіти можуть приступити до навчання з 12 вересня.

Що відомо

21 червня розпочався другий етап підтвердження участі в мультипредметному тесті. Зробити це можна на власній інформаційній сторінці учасника тесту до 7 липня.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб