Орбан заявив про перемогу на виборах в Угорщині й назвав Зеленського "політичним опонентом"

. index.hu

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його альянс Фідес спільно з Християнсько-демократичною народною партією (ХДНП) переміг на парламентських виборах в країні.

Про це він сказав за результатами проведення виборів, виступ якого транслювали місцеві телеканали.

"Ми здобули таку перемогу, що навіть з Місяця видно. Ну з Брюсселя, принаймні точно!Ця перемога означає, що тактика інтриг і хитрощів марна, зрештою, завжди перемагає серце...Наше послання до Європи полягає в тому, що це не минуле, це майбутнє", — заявив Орбан.

Він привітав угорців з-за кордону, особливо із Закарпаття, "яким сказали не боятися вистояти, бо з ними Батьківщина".

"Ми зробимо все можливе, щоб сьогодні ввечері заслужити довіру, яку ми отримали від них. Чим більша перемога, тим більша скромність потрібна. Сьогодні ввечері є про що бути скромним", — сказав прем'єр Угорщини.

Під час виступу він назвав президента України Володимира Зеленського своїм опонентом поряд з американським фінансистом і засновником фонду "Відродження" Джорджем Соросом і "бюрократами Брюсселя".

"Ми до кінця життя пам'ятатимемо цю перемогу, тому що нам довелося битися з величезною кількістю противників: місцевими лівими, інтернаціональним лівим крилом, бюрократами Брюсселя, усіма грошима та інститутами імперії Сороса, міжнародними засобами масової інформації, а також українським президентом. У нас ніколи не було стільки опонентів одночасно", – сказав Орбан.

Читайте також: В Угорщині обирають парламент. Чому це важливо для України

Згідно з даними Національного виборчого комітету, після підрахунку майже 88 відсотків голосів альянс Орбана Фідес-ХДНП набирають близько 68 відсотків голосів, а опозиційна коаліція із шести проєвропейських партій "Об'єднання за Угорщину" — 28 відсотків.

Правлячий альянс Орбана підтримує співпрацю з Росією, а опозиція налаштована на взаємодію з Брюсселем.

Що відомо

  • 3 квітня в Угорщині відбулися парламентські вибори до Національних зборів. 199 депутатських мандатів розподіляються двома способами: 106 – за мажоритарною системою в одномандатних округах та 93 – пропорційно за партійними списками.
  • 21 березня Угорщина висловилась проти створення безпольотної зони над Україною та введення туди миротворців. Також влада країни не підтримує запровадження ембарго на російські енергоносії попри збройну агресію РФ.
  • Угорщина не дозволить поставки зброї в країну і не буде відмовлятися від закупівлі російських природного газу та нафти.
  • 29 березня в МЗС України відкинули спроби міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто втягнути Україну у внутрішньополітичну боротьбу в Угорщині. В українському відомстві наголосили, що відмова Будапешту підтримати Київ — це запрошення для Москви до агресії в ЄС.
  • Прем'єр-міністру Угорщини бракує чесності у ситуації, коли вся Європа намагається зупинити війну в Україні, заявив президент Володимир Зеленський.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!