"Політики йдуть, а правда залишається" — Зеленський звернувся до Орбана

. Фото: ОПУ

Прем'єр-міністру Угорщини бракує чесності у ситуації, коли вся Європа намагається зупинити війну в Україні. Про це президент Володимир Зеленський сказав під час свого відеозвернення вночі 2 квітня.

За словами Зеленського, Орбан чи не єдиний у Європі відверто підтримує Путіна.

“Ми ж не просили чогось особливого від офіційного Будапешта. Ми не отримали навіть того, що роблять усі інші! Роблять заради миру. Не отримали життєво необхідного транзиту оборонної допомоги, не побачили морального лідерства. Не побачили жодного зусилля, щоб зупинити війну! Чому так?", — зазначив президент України.

Він підкреслив, що уся Європа намагається зупинити війну: "Чому ж тоді офіційний Будапешт протиставляють усій Європі, усім цивілізованим країнам? Політики йдуть. А правда залишається”.

Зеленський сказав, що не треба маскувати думки.

“Якщо це війна, то я називаю її війною, а не "спеціальною операцією". Якщо це загроза всій Європі, то я називаю це загрозою всій Європі. Це називається чесність, якої бракує пану Орбану. Можливо, він загубив її десь у контактах з Москвою", — сказав президент.

Що відомо

  • 29 березня в МЗС України відкинули спроби міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто втягнути Україну у внутрішньополітичну боротьбу в Угорщині. В українському відомстві наголосили, що відмова Будапешту підтримати Київ — це запрошення для Москви до агресії в ЄС.
  • Угорщина не дозволить поставки зброї в країну і не буде відмовлятися від закупівлі російських природного газу та нафти.
  • 21 березня Угорщина висловилась проти створення безпольотної зони над Україною та введення туди миротворців. Також влада країни не підтримує запровадження ембарго на російські енергоносії.

Читайте також

"А білі пов'язки треба ще вдягати?" — Ірпінь та Буча після російських окупантів. Фоторепортаж

Вторгнення Росії в Україну, день 39. Текстовий онлайн

"Думали, поїдемо в Росію на навчання". Що розповіли полонені студенти з "ДНР"

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу