"Поставив заупокійну свічку". Стало відомо про попередню причину пожежі у Косівській лікарні

Марафон
. Фото: Суспільне Карпати

Причиною займання в Косівській центральній районній лікарні на Івано-Франківщині стало порушення правил пожежної безпеки. В реанімаційному відділенні працювали одночасно п’ять кисневих концентраторів. Це зумовило перенасичення повітря киснем, повідомляють на сайті Держслужбі з надзвичайних ситуацій України.

"Після трагічної загибелі одного з пацієнтів лікарні від COVID-19 один зі співробітників закладу, за традицією, поставив заупокійну свічку. Від контакту відкритого вогню з перенасиченим киснем повітрям в реанімаційній палаті миттєво зайнялося медичне обладнання, тканина та інші предмети", — повідомляють рятувальники.

Як йдеться у повідомленні, "за таких умов пожежа була неминучою". У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що рятувальники перевірятимуть лікарні на стан пожежної безпеки.

"Проте ми вже зараз закликаємо керівників медичних установ суворо заборонити використання відкритого вогню в реанімаційних відділеннях та поблизу кисневого обладнання", — йдеться у дописі.

Івано-Франківська обласна прокуратура відкрила процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом пожежі в лікувальному закладі, під час якої загинули пацієнти та постраждали медики, за ч. 2 ст. 270 КК України, повідомляють на однойменному сайті.

Що відомо

У Косівській центральній районній лікарні, що на Івано-Франківщині, 28 грудня сталася пожежа. Загинули троє пацієнтів медзакладу. Займання виникло о 21:22 на першому поверсі 4-поверхової будівлі лікарні — в реанімації.

Внаслідок пожежі вночі 29 грудня в Івано-Франківську обласну клінічну лікарню з Косівської районної госпіталізували трьох медиків, двоє з них — у критичному стані.

Медсестру, яка отримала 60% опіків тіла внаслідок пожежі 28 грудня у Косівській центральній районній лікарні на Франківщині планують транспортувати у Київський опіковий центр.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини