На Івано-Франківщині під час пожежі у лікарні загинули троє пацієнтів — голова ОДА

Марафон
. Фото: Держслужба з надзвичайних ситуації в області

У Косівській центральній районній лікарні, що на Івано-Франківщині, сталася пожежа. Загинули троє пацієнтів медзакладу. Про це повідомила голова облдержадміністрації Світлана Онищук на Facebook-сторінці Держслужби з надзвичайних ситуацій області.

“Четверо людей загинули. Одна людина за попередньою інформацією померла від COVID-19, ще троє — під час пожежі. Трьох травмованих внаслідок загоряння направили до Івано-Франківської обласної клінічної лікарні. Їм надається весь спектр допомоги. Всі екстрені служби працюють в посиленому режимі", — сказала Світлана Онищук.

Пожежа виникла на першому поверсі 4-поверхової будівлі лікарні, в реанімації.

Фото: Суспільне Карпати

Повідомлення про займання в палаті реанімаційного відділення до надзвичайників надійшло о 21:22. Там перебували семеро хворих. Площа загоряння складала приблизно 55 м², повідомив кореспондентці Суспільного тимчасовий виконувач обов'язків начальника Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Ігор Оксентюк.

Фото: Суспільне Карпати

З його слів, вогонь гасили коломийські та косівські рятувальники. Перший підрозділ прибув на місце пожежі за 5 хв.

"На місці пожежі виявлені тіла двох загиблих пацієнтів, врятували трьох хворих із сусідньої палати", — повідомив Ігор Оксентюк.

До прибуття рятувальників медики евакуювали 12 хворих.

Фото: Держслужба з надзвичайних ситуації в області

Рятувальники локалізували вогонь о 21:42, а о 22:00 ліквідували займання. Загалом пожежу гасили 33 людей на дев'ятьох автомобілях, розповів тимчасовий виконувач обов'язків начальника Держслужби із надзвичайних ситуацій в області.

Прикарпатець Віталій Мацьоцький на своїй Facebook-сторінці опублікував відео, в якому повідомив, що в Косівській лікарні вибухнув кисневий балон.

Про те, що у реанімації медзакладу стався вибух, підтвердили на сторінці Міністерства охорони здоров'я у Facebook.

"На місці працюють рятувальники, вісім бригад екстренної медичної допомоги та представники регіонального департаменту охорони здоров'я", — йдеться у дописі.

Фото: Поліція Івано-Франківської області

На місці події працюють поліцейські. Про це повідомили на сторінці Нацполіції області у Facebook.

"Інформацію про подію внесли до журналу Єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події", — йдеться у дописі.

Фото: Суспільне Карпати

Слідчі оглядають приміщення медзакладу, аби з'ясувати обставини та причини пожежі. Опісля вони готуватимуть відкриття кримінального провадження.

В управлінні цивільного захисту облдержадміністрації Суспільному повідомили, що пацієнтам, яких рятувальники знайшли на місці пожежі, було 76 та 79 років. Ще двоє загиблих людей 1945 та 1963 років народження лежать в анатомічному відділенні Косівської лікарні.

В Івано-Франківську обласну клінічну лікарню з Косівської районної госпіталізували трьох медиків, двоє з них — у критичному стані. Про це Суспільному повідомив медичний директор медзакладу Андрій Яворський.

Фото: Суспільне Карпати

За його словами, людей в лікарню привезли приблизно о 1:00-1:30. Опіки отримали лікар і дві медсестри Косівської лікарні.

"Двоє — надважкі, там приблизно 80%-90% ураження, і один пацієнт — до 20%. Двох хворих госпіталізували в реанімаційне відділення, одну людину — в опікове. Один більш-менш стабільний, а двоє — у критичному стані. Робимо все можливе, щоб зберегти їхнє життя", — каже Андрій Яворський.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!