Станіслав Горуна сенсаційно вилетів у першому раунді чемпіонату світу з карате: як це сталося

. НОК

Бронзовий призер Токіо-2020 поступився першому ж опоненту на турнірі.

Один із лідерів збірної України з карате Станіслав Горуна (до 75 кг) припинив виступи за підсумками першої ж сутички на чемпіонаті світу, що розпочався в Дубаї.

Горуна потрапив у склад збірної України на чемпіонат світу з карате. І підходив до змагань у статусі одного із найдосвідченіших спортсменів - у 2014 році Горуна став бронзовим призером чемпіонату світу. Медаль того ж гатунку український каратист здобув і на Олімпійських Іграх у Токіо.

Читайте також: Склад збірної України на чемпіонат світу з карате: хто змагатиметься

За жеребкуванням пар Горуна мусив розпочати виступи раніше за більшість інших учасників - з першого раунду. Першим суперником українського каратиста став 36-річний нідерландець Тімоті Петерсен, найвищим досягненням якого є "золото" чемпіонату Європи у 2005 році.

Сутичка проти Петерсена закінчилася для Горуни поразкою. Нідерландський каратист набрав два очки у протистоянні з українцем і не дозволив собі завдати бодай одного удару.

Поразка Горуни означає, що він достроково припинив свої виступи на чемпіонаті світу. Петерсен ж закінчив змагатися у третьому раунді, поступившись американцеві Томасу Скотту (2:4), який битиметься у бронзовому фіналі вагової категорії до 75 кг.

Для Горуни чемпіонат світу-2021 став п'ятим у кар'єрі. Уперше український каратист припинив виступи, не здобувши жодної перемоги на турнірі - перед цим Горуна вигравав щонайменше дві сутички.

Що відомо

  • У світовому рейтингу з карате Горуна посідає третє місце.
  • У 2021-му Горуна став чемпіоном Європи у ваговій категорії до 75 кг.
  • Крім Горуни, на чемпіонаті світу з карате виступить також срібна призерка Олімпіади-2020 Анжеліка Терлюга (вагова категорія - до 55 кг).
Читайте також: "Навіть не дивилась, хто конкуренти". Українка Анжеліка Терлюга - про свій виступ на ЧС з карате