У Житомирі пройшов благодійний вечір на підтримку аеророзвідки

. Суспільне Житомир

18 лютого у Житомирі у Навколокультурному просторі пройшов благодійний вечір на підтримку аеророзвідки. Учасники поспілкувались з бійцями добровольчого загону аеророзвідки "Небесна варта" та взяли участь у майстер-класі з декору відстріляних гільз.

Про це Суспільному розповіла організаторка заходу, представниця благодійного фонду "Зорі надії", командирка екіпажу добровольчого загону аеророзвідки "Небесна варта" Аліна Косовська. За її словами, учасниками благодійного вечора стали більше 20 гостей.

Суспільне Житомир

"Війна на Донбасі вже стала звичною частиною українських реалій, – каже Аліна Косовська. – Більшість сприймає її як щось далеке і не замислюється, якою ціною здобувається мирне небо та що саме роблять українці на Сході, аби впроваджувати в армії сучасні технології і берегти життя кожного захисника".

Суспільне Житомир

Аліна Косовська розповіла, що загону "Небесна варта" вдалося створити укомплектований сучасним обладнанням екіпаж, який працює на добровольчих засадах вздовж усієї лінії фронту. Досягли цього завдяки підтримці небайдужих громадян та кільком благодійним проєктам від місцевих жителів прифронтової Авдіївки. Під час зустрічі поговорили про те, як впроваджують бійці безпілотні технології та які ще ідеї, покликані змінити світ, вигадали добровольці прямо на лінії фронту.

Суспільне Житомир

Суспільне Житомир

Суспільне Житомир

Також на благодійному вечорі відбувся майстер-клас з декоративного розпису відстріляних гільз. Його провела майстриня Аліса Шрамко. На справжніх бойових гільзах, які привезли з-під Донецька, художниця навчила робити креативні речі. Вона показала, як знешкоджений метал війни перетворити на витвори мистецтва.

Суспільне Житомир

Готові вироби учасники майстер-класу залишили на продаж у благодійній крамничці. Від їх реалізації одразу вдалося зібрати 630 гривень, які підуть на ремонт автомобіля аеророзвідки.