Сім дівчат: у Сумах знову судитимуть фотографа з Полтавщини за сексуальні злочини

Сім дівчат: у Сумах знову судитимуть фотографа з Полтавщини за сексуальні злочини

Сім дівчат: у Сумах знову судитимуть фотографа з Полтавщини за сексуальні злочини
. Суспільне Суми

Нині слідству відомо про сімох дівчат, яким від 8 до 12 років, та з якими підозрюваний, фотограф з Полтавщини, за версією слідства, вчиняв протизаконні сексуальні дії. Про це повідомила Суспільному речниця Сумської обласної прокуратури Наталя Науменко.

З її слів, батьки лише семи дівчат погодились на слідчі дії. Однак, слідству вдалось встановити, що дітей, які могли постраждати від дій чоловіка, більше. Проте, їх батьки не погодились давати свідчення, бо діти без того пережили сильний стрес.

27 січня, прокуратура направила до Ковпаківського суду обвинувачення проти підозрюваного. У суді Суспільному повідомили, що не змогли зібрати склад суддів. Тому передали справу до апеляційного суду, який визначить, який суд далі розглядатиме справу.

Після закритого засідання 28 січня о 14.30 в апеляційному суді повідомили, що справу розглядатиме Зарічний суд у Сумах.

Йдеться про 31-річного чоловіка, якого правоохоронці називають "відомим фотографом з Полтавщини". Його затримали 2 серпня 2020 року після того, як він приїхав на Сумщину до 9-річної дівчинки, з якою познайомився в інтернеті. За версією слідства, чоловік пообіцяв звозити дитину в Макдональдс, однак відвіз її на орендовану квартиру і зґвалтував. Про зґвалтування до поліції повідомила матір дівчинки.

4-го серпня суд відправив підозрюваного під варту. Доки чоловік перебував в СІЗО, слідство знайшло іще чотирьох дівчат, віком від 9 до 12 років, щодо яких він, ймовірно, вчиняв дії сексуального характеру. На момент 27 січня у прокуратурі повідомляють загалом про сімох дівчат, які постраждали.

"Одну дитину чоловік під приводом фотосесії заманив на орендовану подобово квартиру. З двома познайомився на вулиці та пропонував покатати на своєму дорогому авто. З трьома дівчатами підозрюваний спілкувався через соціальну мережу, при цьому погрозами змушував надсилати йому свої фото в оголеному вигляді. Потерпілі з Полтавської, Кіровоградської, Сумської областей та з Києва", – йдеться у повідомленні Сумської обласної прокуратури на сторінці у Facebook.

Окрім злочинів над малолітніми дівчатами, в його квартирі під час обшуку знайшли пістолет STALKER-M906 калібру 9 мм та 18 патронів до нього. Зброю він зберігав незаконно.

Чоловіку інкримінують злочини за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України: зґвалтування; сексуальне насильство; статеві зносини з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку; розбещення малолітньої; а також незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами.

За такий список статей, якщо провину доведуть, він опиниться за ґратами на 15 років або довічно.

Суспільне не має коментарів від підозрюваного та його представників. Редакція нині намагається зв'язатися з його адвокатом та залишає за ними право висловити свою позицію.

Що відомо

  • 1 серпня до поліції звернулась жителька Сумського району, яка повідомила, що її 9-річна донька зустрічалась із дорослим чоловіком, який вчиняв дії сексуального характеру щодо неї. Дівчинка познайомилась з чоловіком у соцмережі. Декілька днів вони переписувались, а потім домовилися про зустріч. При цьому чоловік наполягав, щоб дівчинка нічого не розповідала батькам.
  • Чоловік родом з Горішніх Плавнів Полтавської області. Раніше адвокати повідомляли у суді про загострення хвороб підозрюваного та про те, що "існує небезпека заподіяння йому тілесних ушкоджень" під час тримання у СІЗО через інкриміновані злочини, повідомили у виданні "Полтавщина".
  • У листопаді суд 15 годин розглядав можливість продовження тримання під вартою чоловіка. На ранок суд обрав запобіжний захід - тримання під вартою без права на заставу.
На початок