Пожежа у Харкові: прокуратура відкрила справу, уряд скликає позачергове засідання

Пожежа у Харкові: прокуратура відкрила справу, уряд скликає позачергове засідання

Оновлено
Пожежа у Харкові: прокуратура відкрила справу, уряд скликає позачергове засідання
. Суспільне Харків

Харківська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушення вимог пожежної безпеки у приватному пансіонаті для літніх людей у Харкові, що спричинило загибель людей. Тим часом Кабінет міністрів збирається на позачергове засідання через подію.

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова на своїй сторінці в Facebook.

"Попередня причина займання – необережне поводження з електронагрівальними приладами. Харківською обласною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей ч.2 ст. 270 КК України", — повідомила Венедіктова.

Генпрокурорка зазначила, що трагедія сталася у Холодногірському районі Харкова на вулиці Нижній Гиївській, нині пожежа локалізована.

"У вогні загинули, за даними на цю хвилину (16:45 — ред.), 15 осіб. 11 людей постраждали", — повідомила Венедіктова.

Вона додала, що нині на місці події знаходиться керівник Харківської обласної прокуратури.

У свою чергу, прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що через пожежу скликано позачергове засідання уряду.

"Через страшну пожежу в будинку для літніх людей у Харкові скликаємо позачергове засідання уряду", — написав він.

Прем'єр додав, що на доручення президента буде створено Державну комісію на чолі з міністром розвитку громад та територій, яка займеться з’ясуванням причин трагедії.

Президент Володимир Зеленський повідомив у Facebook, що за попередніми даними, на момент початку пожежі в будинку перебувало 33 літні людини.

"Доручаю Кабінету міністрів негайно розібратися в ситуації. Міністру внутрішніх справ – відкрити та взяти під особистий контроль відповідну кримінальну справу і в якнайшвидші терміни відповісти на питання, які причини трагедії та хто в ній винен", — написав Зеленський.

Президент закликав місцеву владу – очільників міст та областей – максимально співпрацювати з центральною владою і зробити все можливе для допомоги постраждалим та родичам, які втратили своїх близьких.

Що відомо

  • 21 січня на вулиці Нижня Гиївська у Харкові загорілася будівля, в якій перебували літні люди. За попередніми даними, загинули 15 людей.
  • Директор обласного департаменту соцзахисту населення Юрій Шпарага повідомив Суспільному, що жодних офіційних установ для літніх людей у будинку на вулиці Нижня Гиївській, де 21 січня у пожежі масово загинули люди, не зареєстровано.

Читайте також

Пожежа у будинку з літніми людьми у Харкові: фото з місця події

На початок