"Зведе карантин нанівець": Степанов пояснив, чому дітей не варто завчасно повертати до школи

"Зведе карантин нанівець": Степанов пояснив, чому дітей не варто завчасно повертати до школи

"Зведе карантин нанівець": Степанов пояснив, чому дітей не варто завчасно повертати до школи
. Associated Press

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що повертати учнів початкової школи до очного навчання зарано, оскільки це може послабити ефект введеного з 8 січня локдауну.

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив на сторінці у Facebook.

"Якщо у наступний понеділок учні молодших класів повернуться у школи, це зведе нанівець мету посиленого карантину. На це є низка причин", – зазначив він.

Зокрема, серед причин те, що період дії посиленого карантину збігається з завершенням інкубаційного терміну захворювання на COVID-19 у людей, які інфікувалися протягом новорічних свят.

"Багатьом з вас відомо, що діти нерідко переносять коронавірус безсимптомно, тому батьки можуть не знати про ризики передачі хвороби й привести малечу на навчання. А це, своєю чергою, призведе до зростання захворюваності через перехресне зараження дітей", – написав Степанов.

Також, за його словами, діти можуть переносити інфекцію зі школи до членів своєї родини. Окрім цього, за даними МОЗ, показник захворюваності серед дітей продовжує зростати: у листопаді він становив 3,1%, у грудні – 5,9% від загальної кількості випадків.

"Я розумію батьків та вчителів — усі надто втомилися від обмежувальних заходів. Але маємо ще трохи набратися терпіння. Карантин триватиме до 24 січня, результатом його дотримання стане спроможна витримувати подальше навантаження медична система", – додав Степанов.

Що відомо

  • Уряд вирішив ввести новий локдаун з метою стримання поширення коронавірусу з 8 по 24 січня 2021 року включно.
  • МОЗ вважає, що існує ймовірність зростання кількості хворих на коронавірус після новорічних свят. До того ж очікується зростання сезонної захворюваності на грип.
  • Міністр охорони здоров'я Максим Степанов сказав, що часу для підготовки до локдауну було достатньо, аби запастися усім необхідних, зокрема шкарпетками та футболками.
  • Міністерство охорони здоров'я розглядає кілька варіантів карантину, який планують запровадити після завершення локдауну 24 січня. Серед можливих сценаріїв розглядають повернення адаптивного карантину або посилення обмежень.
На початок