Рівненська ОДА судиться з колишнім головою через гроші. Що відомо про справу

Рівненська ОДА судиться з колишнім головою через гроші. Що відомо про справу

Доповнено
Рівненська ОДА судиться з колишнім головою через гроші. Що відомо про справу
. РОДА/сайт Олексія Муляренка

Рівненська обласна державна адміністрація судиться з колишнім її очільником Олексієм Муляренком, який був на посаді з квітня 2016-го по червень 2019-го. Інформація про це з'явилась на сайті "rivne.online". Підтвердили її і в ОДА. Там пояснили – через суд хочуть стягнути з експосадовця гроші, які адміністрація витратила на компенсацію заробітної плати поновленого першого заступника.

У Рівненському міському суді перебуває на розгляді цивільна справа за позовом облдержадміністрації до Олексія Муляренка про відшкодування шкоди в порядку регресуПраво регресу - право особи, що відшкодувала шкоду, звернутися з вимогою про повернення виплаченого до боржника, з вини якого завдано шкоди.. Поки що відбулось лише підготовче засідання у справі, а на 15 січня призначений її розгляд.

Чому позивається ОДА

Приводом для позову до суду стало скасування Рівненський окружним адмінсудом розпорядження, виданого головою Рівненської ОДА у 2017 році, – повідомляють в облдержадміністрації. Тодішній її очільник Олексій Муляренко цим розпорядженням звільнив Юрія Приварського з посади першого заступника голови ОДА.

"Рівненська ОДА відшкодувала Юрію Приварському визначені судом кошти. Керуючись чинним законодавством, Рівненська ОДА звернулася в суд із позовом до Олексія Муляренка, як особи, яка прийняла рішення, щодо відшкодування коштів в порядку регресу у сумі 323,9 тисяч гривень. Справа судом не розглянута", – надала пресслужба ОДА коментар юридичного відділу.

Справа не така й нова

Попри те, що раніше про цю справу відомо не було, виявляється, позов до міського суду ОДА подала ще 21 серпня 2020-го року. Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Втім, суддю Ларису Смолій, у провадженні якої перебувала справа, 8 вересня звільнили у відставку. Згідно з повторним розподілом, 1 жовтня справу розподілили судді Тамарі Бучко. Відтак, провадження у справі відкрили 5 жовтня і на 10 листопада призначали підготовче судове засідання.

Позиція відповідача

Олексій Муляренко Суспільному повідомив, що спершу поспілкується з адвокатами й прокоментує справу згодом.

В обідню пору 13 січня політик опублікував свою позицію у цій справі.

Що відомо

  • Після Революції Гідності Юрій Приварський був першим заступником голови ОДА і відповідав, зокрема, за напрямок ЖКГ. Звільнив його Олексій Муляренко у жовтні 2017-го. Журналістам в ОДА повідомляли, що Приварський буцімто порушив присягу держслужбовця і перевищив надані йому повноваження (йшлося про звільнення начальника одного з управлінь).
  • Юрій Приварський оскаржив своє звільнення у суді й справу виграв. Його поновили у вересні 2019-го та постановили виплатити компенсацію зарплатні за час вимушеного прогулу. Посадовець, поновившись на посаді, одразу ж написав заяву на звільнення, яку новий голова ОДА підписав.
  • Нині Юрій Приварський – директор ТОВ "Рівнетеплоенерго".
На початок