Лубнигаз підозрює Ігоря Мосійчука у вибуху газопроводу: яка реакція екснардепа

Лубнигаз підозрює Ігоря Мосійчука у вибуху газопроводу: яка реакція екснардепа

Лубнигаз підозрює Ігоря Мосійчука у вибуху газопроводу: яка реакція екснардепа
. slovoidilo.ua

10 січня на своїй сторінці у фейсбук АТ «Лубнигаз» повідомило, що просить правоохоронні органи перевірити екснардепа Ігоря Мосійчука на причетність до вибуху на магістральному газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород 9 січня. Колишній парламентар назвав таке звинувачення смішним.

У соцмережах «Лубнигаз» пояснюють свою позицію тим, що Ігор Мосійчук на своїй сторінці у фейсбук першим повідомив про те, що вибух – спрямована диверсія та звинуватив підприємство «Лубнигаз».

Також у публікації йдеться, що екснардеп намагався захопити підприємство 2017-го. І цей випадок із вибухом газопроводу – можлива чергова спроба.

Ігор Мосійчук у фейсбуці 10 січня висловився щодо звинувачень у свій бік.

«Коли вчора (9 січня – ред.) відбулася трагедія і коли я отримав інформацію про те, що причиною вибуху могла бути незаконна врізка, …я звичайно її оприлюднив. Я не просто оприлюднив, я звернувся до правоохоронних органів, до голови СБУ, міністра внутрішніх справ, і тут у «Лубенгазу» щось «підгоріло»… Вони нічого кращого не вигадали, як у цьому вибуху звинуватити мене. Це, по-перше, смішно», - повідомив Мосійчук.

Метою таких звинувачень назвав, зокрема, аби люди перестали виходити на акції протесту щодо підвищення тарифів і не дати повернути у власність громади газотранспортні мережі.

Що відомо:

  • Ігор Мосійчук народився у Лубнах. Був нардепом 8-го скликання від «Радикальної патії».
  • Вибух на магістральному газопроводі стався надвечір 9 січня на Лубенщині. Стався він через його розгерметизацію
  • Поліція розслідує цю подію за частиною третьою статті «Пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів». Санкція – від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі.
  • Менше доби були без газу будинки на Полтавщині, які залишилися без постачання через вибух на газопроводі. Його почали відновлювати 10 січня зранку.
На початок