Ювілейна перемога Йоганнеса Бьо, дебютний подіум Хаузер. Статистичні підсумки спринтів у Обергофі

Ювілейна перемога Йоганнеса Бьо, дебютний подіум Хаузер. Статистичні підсумки спринтів у Обергофі

Ювілейна перемога Йоганнеса Бьо, дебютний подіум Хаузер. Статистичні підсумки спринтів у Обергофі
. AP Images

Чим запам'яталися спринтерські гонки в Обергофі.

Перші гонки 2021 року завершилися двома перемогами збірної Норвегії. У жіночій гонці перше місце здобула Тірілл Екгофф, у чоловіків - Йоганнес Бьо. Більше того, у чоловічому спринті норвежці зайняли усі три місця на подіумі - це трапилося уже вдруге поспіль.

Та не тільки цими результатами запам'яталися спринти в Обергофі. Суспільне Спорт зібрало кілька інших важливих статистичних підсумків перших гонок 2021 року.

Дивіться повне відео спринтерських гонок
  • 1 - перший особистий подіум у кар'єрі Лізи Терези Хаузер

27-річна австрійська біатлоністка вісім разів фінішувала на подіумах етапів Кубка світу, щоправда усі медалі були здобуті в одиночній змішаній естафеті. У спринті в Обергофі Ліза Тереза фінішувала на третьому місці - це її перша особиста нагорода в кар'єрі.

"Не думала, що мій перший особистий п'єдестал буде в спринті. Переслідування, мас-старт - можливо, але спринт, ще й промахом, - дуже несподівано! Подіум в особистих гонках був моєю ціллю №1 на сезон", - заявила після фінішу Ліза Тереза.
  • 46 - подіум на етапах Кубка світу для Тірілл Екгофф

Важливе уточнення: мова йде лише про Кубок світу. Тірілл Екгофф здобула свою 46 медаль в усіх стартах на етапах Кубка світу - тепер за цим показником вона перебуває на чистому 20 місці. Доротея Вірер залишилася позаду, у неї 45 подіумів.

Тірілл Екгофф
AP Images

Також Екгофф виграла свою 24 гонку на етапах Кубка світу (включно з естафетами) - за цим показником норвежка піднялася на чисте 10 місце. Попереду - Кайса Макарайнен та Лаура Дальмайєр - у них по 26 перемог.

Читайте також: Юлія Джима - десята у спринті, перемога Екгофф. Результати жіночого спринту в Обергофі

А загалом цей подіум став для Тірілл Екгофф 60 у кар'єрі.

  • 50 - особиста перемога Йоганнеса Бьо в кар'єрі

Йоганнес Бьо - лідер світового біатлону останніх кількох років. Норвезький біатлоніст ще раніше перетнув позначку 100 кар'єрних подіумів, а перемогою в спринті в Обергофі вписав своє ім'я у ще одну сторінку біатлонної історії.

Йоганнес Бьо виграв 50 особисту гонку в кар'єрі (46 перемог на етапах Кубка світу, 3 - на чемпіонатах світу, 1 - Олімпіаді). А усього в нього 71 кар'єрна перемога - більше тільки у Мартена Фуркада та Оле Ейнара Бьорндалена.

"Очікування 50 виграної гонки трохи затягнулося. Я непогано стартував у Контіолахті, сподівався, що уже в наступній гонці чи в найближчих виграю ювілейну гонку. Але довелося чекати довше. Тепер дістався до цифри "50" - і дуже гордий", - так прокоментував свою ювілейну перемогу Йоганнес Бьо.
  • Найкращі результати у кар'єрі

Одразу 5 біатлоністів під час спринту встановили особисті найкращі результати в кар'єрі. Серед чоловіків: Роман Єлетньов (Білорусь, 10 місце), Едуард Латипов (Росія, 11), Сіверт Баккен (Норвегія, 24, дебют на Кубку світу), Емільєн Клод (Франція, 33, дебют на Кубку світу).

Серед жінок: Євгєнія Павлова (Росія, 6 місце).

Читайте також: Норвезький подіум, Прима - найкращий з українців. Результати чоловічого спринту в Обергофі
  • Особисті антирекорди

Та водночас деякі біатлоністи оновили свої антирекорди, показали найгірші результати у кар'єрі. Зокрема, Анастасія Меркушина - 92 місце, Ліза Вітоцці - 89 місце, Тарас Лесюк - 86 (найгірший результат на етапах Кубка світу), Кантен Фійон Майє - 84 місце.

На початок