Ілон Маск став найбагатшою людиною планети

Ілон Маск став найбагатшою людиною планети

Ілон Маск став найбагатшою людиною планети
. AP

Мультимільярдер та засновник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск за обсягом статків обійшов власника Amazon Джеффа Безоса, ставши найбагатшою людиною у світі.

Як повідомляє Bloomberg, це сталося після зростання вартості акцій Tesla на 4,8% вранці 7 січня. Завдяки цьому статки Маска сягнули суми у 188,5 мільярда доларів. Це на 1,5 мільярда доларів більше, ніж у Безоса, який посідав перше місце від жовтня 2017 року.

Протягом останніх 12 місяців статки Маска здорожчали більш ніж на 150 мільярдів доларів. Як зазначає видання, такі темпи збагачення бізнесмена, можливо, є найшвидшими в історії.

Зокрема, цьому сприяло здорожчання акцій Tesla, які за 2020 рік виросли в ціні на 743% завдяки стабільному прибутку, включенню в індекс S&P 500 та ентузіазму інвесторів.

При цьому зазначається, що Безос все ще міг би випереджати Маска, якби не його розлучення, через яке він поступився чвертю своєї частки в Amazon своїй колишній дружині Маккензі Скотт, а також благодійна діяльність бізнесмена.

Ілон Маск прокоментував новину про своє збагачення у Twitter.

"Як дивно", – написав він.

Попри свої фінансові успіхи, Маск заявляє, що мало цікавиться матеріальними речами та має небагато активів, окрім його частки в Tesla і SpaceX. Наприкінці 2020 року він заявив в інтерв'ю, що його головна мета – прискорити еволюцію людства в космічну цивілізацію.

Що відомо

  • У листопаді 2020 року Ілон Маск за обсягом статків обігнав засновника корпорації Microsoft Білла Гейтса та став другою найбагатшою людиною у світі за версією Bloomberg.
  • SpaceX завершила передстартові випробування корабля для польотів на Марс.
  • Маск назвав орієнтовні терміни першої космічної місії на Марс за участі астронавтів. За його словами, за сприятливих обставин люди зможуть досягти Червоної планети вже за 4 роки.
  • SpaceX готувалася здійснити перший тестовий запуск міжпланетного корабля Starship SN8, який у майбутньому планують використовувати для польотів на Марс.
  • Компанія американського мільярдера Ілона Маска SpaceX успішно вивела на навколоземну орбіту супутник SXM-7.
  • SpaceX підписала контракт з міністерством оборони США про запуск 28 супутників на 150 мільйонів доларів.

На початок