Наступні кілька місяців будуть найважчими: Данія посилила карантин через новий штам коронавірусу

Наступні кілька місяців будуть найважчими: Данія посилила карантин через новий штам коронавірусу

Наступні кілька місяців будуть найважчими: Данія посилила карантин через новий штам коронавірусу
. Unsplash/Nick Karvounis

У Данії посилили карантинні обмеження через новий штам коронавірусу. Нові обмеження уряд ввів на два тижні до 17 січня.

Про нові обмеження повідомила прем'єрка Данії Метте Фредеріксен.

"Британська мутація коронавірусу набагато заразніша. І це, на жаль, поширюється в Данії, у значній частині Європи та в США. Це дуже серйозно і вимагає більш рішучої реакції", – написала вона.

За новими обмеженнями у Данії дозволено збиратися максимум п'яти людям, а не 10, як це було раніше. Однак уряд просить скасовувати зустрічі та залишатися вдома.

Як пише DR, у громадських місцях люди повинні дотримуватися дистанції у два метри, а не в один. Дитячі садки залишаться відкритими, мають закритися школи та ресторани.

Водночас уряд розглядає можливість введення додаткових обмежень на в'їзд з інших країн, крім Великобританії. Це відноситься, зокрема, до Південної Африки, де також була виявлена нова мутація.

"За оцінками органів охорони здоров’я, наслідки поширення інфекції з новою мутацією будуть серйозними. Ми бачимо це у Великобританії, де мутація вже дуже поширена", – зазначила Фредеріксен.

"Зараз ми є країною в Європейському Союзі, яка зробила щеплення найбільшій частині свого населення. Наша мета – мати змогу вакцинувати 100 000 данців на день, коли у нас є вакцини для цього. Ми в реальній гонитві з часом. Наступні кілька місяців будуть найважчими", – написала прем'єрка.

За минулу добу у Данії коронавірус підтвердили у 1992 людей, а кількість стаціонарних хворих знизилося на 22 людини до 942 хворих.

Що відомо

  • У Великій Британії виявили новий штам коронавірусу, який, за словами прем'єра країни Бориса Джонсона, може бути на 70% заразнішим, ніж вже відомий. Через це уряд країни вирішила з 20 грудня посилити карантинні обмеження у Лондоні та на південному сході Англії.
  • Згодом понад 20 країн призупинили авіасполучення з Британією.
  • Додаткові перевірки документів та коронавірусне тестування в аеропорту Брюсселя спричинили величезні черги й викликали паніку серед пасажирів.
  • Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон звернувся громадян та анонсував новий локдаун в Англії через стрімке поширення коронавірусу.
На початок