Ізраїль послаблює умови проходження карантину

Ізраїль послаблює умови проходження карантину

Ізраїль послаблює умови проходження карантину
. AP

Уряд Ізраїлю вирішив послабити умови проходження карантину для тих, хто прибуває до країни. Зокрема, подорожуючим замість обов’язкового карантину в готелі дозволять проходити самоізоляцію вдома за дотримання низки умов.

Відповідне рішення 30 січня ухвалила комісія міністрів із боротьби з COVID-19, повідомляється на Facebook-сторінці прем’єр-міністра Ізраїлю.

"Комісія міністрів з боротьби із коронавірусом шляхом телефонного голосування затвердила пропозицію міністра охорони здоров'я про скасування обов'язкового загального карантину в готелях. Замість цього ті, хто повернулися з будь-якої країни світу, зможуть проходити карантин вдома, або в будь-якому іншому місці, де можливо виконати всі необхідні умови для карантину", – йдеться у повідомленні.

Серед необхідних умов наявні наступні:

1. Пройти аналіз на COVID-19 після прибуття в аеропорт імені Бен-Гуріона;

2. Надати письмове зобов'язання перед виїздом на домашній карантин про додатковий аналіз на COVID-19 на дев'ятий день карантину і виконати його;

3. Надати письмову інформацію про точне місце домашнього карантину і зобов'язання прибути на місце його проходження, а також зобов’язання не використовувати при цьому і при другому обов’язковому аналізі на COVID-19 громадський транспорт.

Також повідомляється, що міністерство оборони Ізраїлю застосує програму допомоги щодо виконання зобов’язань із проходження домашнього карантину. Окрім того, контроль та нагляд за його дотриманням здійснюватимуть уповноважені органи.

Рішення набуде чинності після затвердження законодавчою комісією Кнесету.

Що відомо

  • Ізраїль до квітня 2021 року планує вакцинувати майже все населення.
  • Ізраїль з 27 грудня вводить двотижневий локдаун через поширення коронавірусу.
  • Перша партія вакцини від COVID-19 обсягом у кілька тисяч доз виробництва Pfizer та BioNTech надійшла до Ізраїлю вранці 9 грудня. Її зустрів прем’єр-міністр країни Біньямін Нетаньягу, який заявив, що першим випробує на собі препарат.
  • Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що всі країни ЄС отримали вакцину від COVID, а 27 грудня розпочинається масова вакцинація.
  • Низка європейських країн, наприклад, Нідерланди, Франція та Німеччина, посилили карантинні обмеження напередодні Різдва через сплеск захворюваності на COVID-19.

На початок