Яник, Зеленський та Імперія. Які найрідкісніші імена для дітей обирали батьки у 2020-му

Яник, Зеленський та Імперія. Які найрідкісніші імена для дітей обирали батьки у 2020-му

Яник, Зеленський та Імперія. Які найрідкісніші імена для дітей обирали батьки у 2020-му
. Unsplash

Міністерство юстиції оприлюднило перелік найрідкісніших імен, якими українські батьки називали своїх новонароджених дітей у 2020 році, серед яких виявилися Зеленський, Яник, Лимон, Імперія та Золушка.

"У 2020 році дехто з молодих батьків вирішив проявити оригінальність у виборі ім’я для своєї новонародженої дитинки", — йдеться у повідомленні Мін'юста у Facebook.

Так, в Україні найрідкіснішими іменами серед хлопчиків цьогоріч стали Зеленський, Яник, Вакула, Лимон, Київ, Князь, Принц, Парижан. Серед дівчаток же зустрічались такі імена, як Луна, Імперія, Золушка, Хрусталіна, Квітка, Шанель, Нева.

Водночас відомство зазначає, що більшість батьків віддавали перевагу традиційним іменам. Так, серед хлопчиків цьогоріч в Україні найбільше з’явилось Артемів, Андріїв, Богданів, Владиславів, Володимирів, Данилів, Дмитрів. Серед жіночих імен найбільш популярними у 2020 році стали Анна, Анастасія, Антоніна, Богдана, Валерія, Вікторія.

Що відомо

  • З 1 січня по 8 липня 2020 року в Україні зареєстровано у п'ять разів більше шлюбів, ніж розлучень.
  • У Мін’юсті оприлюднили список імен, якими у 2019 році найчастіше називали дітей у Києві, а також Київській та Черкаській областях.
  • Міністерство юстиції заявляє, що з 2015 року по квітень 2020 в Україні від сурогатних матерів народилося 6599 дітей, з них — 6126 дітей, які мають батьків-іноземців.
  • Міністерство юстиції оприлюднило інструкцію, яким чином слід діяти, щоб стягнути гроші з одного з батьків, якщо той виїхав за кордон і не сплачує аліменти на дитину.
  • У Мін'юсті пояснили, як змінити прізвище та паспорт після розлучення.
  • З початку 2020 року в Україні 8 743 людини змінили імена.
На початок