У Баварії призупинили вакцинацію від COVID-19. В чому причина

У Баварії призупинили вакцинацію від COVID-19. В чому причина

У Баварії призупинили вакцинацію від COVID-19. В чому причина
. Ілюстративне фото, Unsplash

У двох округах німецької Баварії призупинили вакцинацію через проблеми зі зберіганням вакцини від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech. Цей препарат повинен зберігатися при температурі -70 °С.

Як повідомляє радіостанція Bayerischer Rundfunk, про припинення вакцинації населення оголосили округи Верхня Франконія і Швабія. Там виявили проблеми із дотриманням постійного температурного режиму при зберіганні та транспортуванні вакцини.

Місцева влада планує провести консультації з компанією-виробником вакцини BioNTech. Якщо проблему вдасться усунути, то вакцинацію відновлять вранці 28 грудня.

Зазначається, що вакцина від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech має зберігатися при температурі -70 °С, тоді як в місцевих центрах вакцинації препарати лежать у звичайних медичних холодильниках.

Також постійного температурного режиму потрібно дотримуватися при транспортуванні вакцини. Для цього компанії розробили спеціальну тару з регульованим температурним режимом. Така тара може підтримувати необхідні умови зберігання вакцини протягом 10 днів і дозволяє доставляти її по всьому світу.

Після розморожування флакон з препаратом можна використовувати протягом п'яти днів при мінусовій температурі від 2 до 8°С.

Що відомо

  • Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) схвалило використання вакцини від COVID-19 компаній Pfizer та BioNTech.
  • Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що всі країни ЄС отримали вакцину від COVID, а 27 грудня в європейських країнах розпочалася масова вакцинація.
  • Очільник ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейесус закликав світову спільноту зміцнювати медичні системи та готуватися до нових пандемій і надзвичайних ситуацій.
  • Низка європейських країн, наприклад, Нідерланди, Франція та Німеччина, посилили карантинні обмеження напередодні Різдва через сплеск захворюваності на COVID-19.

На початок