Новозбудованої частини запорізького мосту немає на картах навігаторів та служб таксі

Новозбудованої частини запорізького мосту немає на картах навігаторів та служб таксі

Новозбудованої частини запорізького мосту немає на картах навігаторів та служб таксі
.

Запорізького мосту немає на картах навігаторів та служб таксі. Про це повідомляють запоріжці у соціальних мережах. У сервісі Google Maps наразі нового мосту ще не видно, тим часом рух на мості Преображенського відображається, як односторонній.

Така неточність у роботі навігації може впливати на вартість поїздок, що замовляються через інтернет-сервіси служб таксі. Так, в мобільних додатках система пробудовує маршрут з Хортицького району в центр міста через Бородинський та ДніпроГЕС. Відповідно вартість поїздки буде дорожчою на 40-50 гривень.

Запорізького мосту немає на картах навігаторів та служб таксі
Маршруту з району Бабурки на сервісі Google Maps.

Для тих, хто містом пересувається по навігатору, це також може створити певні незручності. Тож, запоріжці у соцмережах попереджають:"Якщо ваші друзі з інших міст планують проїжджати цей відрізок дороги - попередьте їх про зміни у напрямку руху."

Новозбудованої частини балкового мосту в Запоріжжі немає на картах навігаторів та служб таксі
Позначення новозбудованої частини балкового мосту в Запоріжжі.

Нагадаємо, 24 грудня на верховій частині балкового мосту о 13.00 відкрили рух траспорту. Довжина першої черги відкритого мосту - 940 метрів. Це односторонній напрямок з Правого берега на острів Хортиця. У зв'язку з цим, рух мостом Преображенського через річку Старий Дніпро змінено.

Що відомо

  • У Генеральному плані Запоріжжя проєкт будівництва мостового переходу через Дніпро був закладений ще в 1965-му році, але його відхилили. Пізніше проєкт заносили до перспективного плану розвитку міста, але через брак коштів призупиняли.
  • В листопаді 2019 року Служба оголосила міжнародний тендер на визначення підрядної організації для виконання робіт з будівництва автотранспортної магістралі через р. Дніпро. Переможцем стала компанія «Onur Taahhut» перемогла з пропозицією 11, 918 млрд грн. Термін надання послуг – до березня 2024 року. Строк реалізації верхової частини першої черги будівництва – грудень 2022 року.
  • Запорізький міст складається з шести транспортних розв’язок, у складі яких 27 штучних споруд, в тому числі двох позакласних мостів з окремими спорудами під кожний напрямок руху. Його довжина становить понад 9 км. За ходом будівництва можна спостерігати онлайн.
На початок