Терехов розповів, коли прибуде літак з тілом Кернеса

Терехов розповів, коли прибуде літак з тілом Кернеса

Доповнено
Терехов розповів, коли прибуде літак з тілом Кернеса
. Суспільне Харків

Літак з тілом Геннадія Кернеса прибуде до Харкова ввечері 21 грудня.

"Ми очікуємо приліт літака з Берліна з тілом Геннадія Адольфовича орієнтовно о 19:00", — сказав Терехов.

"Прилітає родина, я вас дуже прошу, журналісти, ми не маємо обмежувати вашу участь, але зрозумійте ситуацію, проявіть терплячість, толерантність. Родина перебуває в шоковому стані", — сказав Терехов.

Транспортуванням Кернеса до Харкова займалися родичі, розповів Терехов. Секретар міськради зв'язувався з Посольством України в Німеччині.

"Вони надали усю необхідну допомогу, усі необхідні документи оформили, повністю допомагали. Тому... Є процедура, яка була виконана. Ви бачили, в установлені терміни саме німецьким законодавством. На жаль, так склалось, що два дні вихідних, Німеччина не працює вихідними, тому чартер був заброньований саме на сьогодні. Усі документи оформлені", — сказав Терехов.

Що відомо

  • Втретє обраний на посаду Харківського міського голови Геннадій Кернес помер 17 грудня. Він пішов з життя у Берліні від ускладнень коронавірусу.
  • Очікується, що літак з тілом Кернеса прибуде у Харків ввечері 21 грудня. Прощання планується 23 грудня. Відспівування відбудеться у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі. Прощання — в Оперному театрі. Поховання — на 2 міському цвинтарі.
На початок